Cikkeink5 gyakori hiba, amit kezdő pergető horgászként elkövethetsz

Nemrég kóstoltál bele a pergetés ízébe, de nem jönnek az eredmények? Úgy érzed még nem volt sikerélményed az idei pergetőszezonban? Ne aggódj, most megtudhatod a probléma gyökerét.

Ebben a cikkünkben felsoroljuk az öt leggyakoribb hibát, amit kezdő pergetőként elkövethetsz. Olvass tovább és tudd meg hol kell változtatnod!

 

1. Nem ismered az ellenfeled

Az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, hogy nem ismered eléggé az ellenfeledet. Itt nem arra gondolunk, hogy nem tudod, hogyan néz ki az adott hal. A kezdő horgászok legnagyobb része is tudja, milyen külső jellemzőkről ismerje fel a csukát, a süllőt vagy a sügért. Most egy mélyebb szintű ismeretre céloztunk. Tudnod kell a célhal életét, általános szokásait, táplálkozási szokásait és vadászati stílusát is. Egyszóval: MINDENT. Minél több infót tudsz, annál okosabb lesz a hely választásod és a csalivezetésed is.

 

2. Nem találod a tökéletes helyet a pergetéshez

Az előző hibából kiindulva nagy probléma lehet a helyválasztás is. Feleslegesen dobálsz órákon át, ha nem jó helyen kopogtatsz. Azonban ha már ismered az ellenfelet, azt is tudhatod hol van. Ha végiggondolod a szokásait, hogyan, mikor és mire vadászik, hogyan viselkedik különböző napszakokban, már közelebb vagy a sikerhez!

 

3. Nem jó a felszerelésed

A pergetés horgászmódszer egy különleges technika, így speciális felszerelésre lesz szükséged. 

A horgászbotnak egy könnyű súlyú, de strapabíró és erős darabnak kell lennie, hogy a legnagyobb ragadozóval is könnyűszerrel elbánhass. Ezen kívül a kellő rugalmasság és kényelmes fogás is alapfeltétel egy pergető botnál.

Orsóválasztásnál is fontos, hogy nagy súlyt fektess a minőségre. A pergető orsó sokkal több hatásnak van kitéve, mint a többi orsófajta. Gondolj csak bele, hagyományos fenekezésnél közel sem használod annyit az orsót, mint pergetés közben. Rendkívül megbízható fékrendszerrel, erős, terhelést bíró szerkezettel és magas kopásállósággal kell bírnia.

 

Webáruházunkban kifejezetten pergetéshez való minőségi horgászbotot és orsót is találsz!

 

4. Nem találod a megfelelő csalit

Gyakori hiba még a nem megfelelő műcsali választás. Nem hibáztatunk, óriási a választék! Anyagban, színben, vezetési technikában is hatalmas különbség van egyes darabok között.

Először is meg kell tanulnod mi a különbség a twisterek, gumihalak, wobblerek, műlegyek, támolygók és villantók között. Második lépésként pedig össze kell egyeztetned a tulajdonságaikat a célhal táplálkozási szokásaival és vadász stílusával. Ezután már sokkal bátrabban fogsz keresgélni a műcsali kínálatban!

 

5. Nem vagy elég kitartó

A legnagyobb hibát hagytuk utoljára: nem vagy elég kitartó! A pergetés szépsége nem csak a halfogásban rejlik, az egész élmény már a felszerelés vásárlásakor kezdődik. Maga a pergető módszer, a csalivezetés és a ragadozók becserkészése a gyönyörű. A kezdeti sikertelenségek után sokan feladják és esélyt sem adnak a ragadozóhalaknak. Ne hagyd, hogy a hullámvölgyek elvegyék a kedved, leld örömöd a vadászatban!

 

Reméljük, sikerült segítenünk és új erőt adnunk a pergetés mesterségének elsajátításához. Vágj bele a pergetésbe! Sok sikert!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák