CikkeinkA tavaszi pergetés nélkülözhetetlen eleme: a műcsali

Nincs is élvezetesebb időtöltés a horgászok számára, mint a tavaszi pergetés.

Napsütés, friss levegő, és óriási fogások. A harcsák és süllők már csak Rád várnak! A sikeres horgászathoz viszont szükséged lesz a megfelelő eszközökre. Elengedhetetlen egy nem túl merev, finom horgászbot, amely rendelkezik elegendő erőtartalékkal a nagyméretű halak kifogásához is. Továbbá ennél a technikánál meghatározó elem a megfelelő csali használata. Ha Neked is megjött a kedved egy izgalmas pergetéshez, akkor olvasd tovább cikkünket, ahol bemutatjuk, hogy hogyan válaszd ki a tökéletes csalit!

 

Miért hasznos a műcsali?

A pergetés egy rendkívül eseménydús elfoglaltság. Mindig történik valami! A folyamatosan mozgásban lévő csalinak nem tudnak ellenállni a ragadozó halak. Sokan választanak ehhez élő csalit, viszont ha egy kényelmesebb megoldást keresel, akkor rengeteg jó minőségű műcsali közül választhatsz. Itt Te magad ,,keltheted életre” a csalit, és csaphatod be a halakat a segítségével. A legkeresettebb darabok a wobblerek, a villantók, és a gumicsalik.

 

Milyen műcsalit válassz?

A wobblerek nagyon népszerűek, mivel tökéletesen imitálják a kishalak mozgását. Egy-, és kétrészes változatuk is létezik, a fő különbség köztük, hogy az utóbbinak sokkal intenzívebb a mozgása. Az egyrészest folyóvízen, a kétrészest pedig állóvízen célszerű használni. Az úszó wobblerek a vízfelszín közelében maradnak, a mélyretörő darabok pedig az alsóbb rétegekig merülnek. Érdemes mindig utánanézni a horgászni kívánt ragadozó halak táplálékának, és hozzájuk hasonló külsejű és mozgású wobblert választani.

A körforgó és támolygó villantók, valamint pilkerek szintén rendkívül hasznos kellékei a horgászatnak. A fényes fém lapok rögtön elcsábítják a halakat. Általában egy, két vagy három horoggal vannak ellátva, hogy megnöveljék a sikeres kapások számát.

A gumihalak és twisterek használata nagyon kényelmes, és rengeteg különböző szín és méret közül választhatsz. A gumihalakkal a kisebb táplálékhalak, a twisterekkel pedig a férgek mozgását tudod leutánozni. Egy kis gyakorlás után pedig könnyűszerrel becsaphatod a ragadozókat, és rengeteg sikeres fogásban lehet részed.

 

Mielőtt elindulnál a következő horgásztúrádra, mindenképpen nézd meg az Epeca széles kínálatát, ahol rendkívül sokféle műcsali közül választhatsz! Töltsd meg a pergető dobozod minőségi darabokkal, amelyekkel garantált a sikeres horgászat!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák