CikkeinkÁLOMFOGÓ: A HALAK A HORGÁSZ ÁLMÁBAN

Álmaink közül is néhány így néz ki: sellők unikornis szarvval, beszélő házak. Nem sok mindent lehet az ilyesmi képekkel kezdeni. Viszont mi a helyzet, ha halakkal álmodunk? Nézzük meg, mit jelent egy horgász számára, ha halak jelennek meg az „álmosprojektoron”!

A hal általában az örök élet szimbóluma. Úsznak körbe-körbe, amilyen irányba halad az élet is. Ha vérbeli horgászok vagyunk, a halas álmokhoz álomfogót is szerzünk: így talán el tudjuk kapni őket.

Ugyanakkor a kereszténység jelképe is lehet, hiszen Jézus Krisztus kenyérrel és hallal etette az embereket.

A halas álmoknak köze lehet a szexualitáshoz is: ilyenkor érdemes átgondolnunk életünk ezen területét, mi lehet a bökkenő, amire álmunk fel akarta hívni a figyelmet. Utalhat a jelenet fogantatásra vagy spermiumra.

Ugyanakkor számos ember véli úgy, hogy a halnak egészséggel kapcsolatos vonatkozásai is lehetnek: gyakran jelent például betegséget, vagy valamiféle gondot, problémát. Épp ezért, ha halat sütünk álmunkban, az értelemszerűen pozitív jelentéssel bír, hiszen metaforikusan elűzzük a gondot a közelünkből. Ha pedig a valóságban sütünk halat, az is pozitív: ez azt jelenti, hogy volt kapás. Ha az álomban azonban inkább a hal pikkelyének jut nagyobb szerep, akkor az pénzt, gazdagságot jelent.

Számos más vonatkozása is lehet a hal megjelenésének: például valakinek a felbukkanása, akinek a horoszkópja a halak.

De szimplán a tudatalattiban való úszkálás metaforikus állata is lehet, amely ilyenkor az intuíció felszínre törését vizsgálja. A hal önmagában egy „táplálék” az elmének, így ezáltal a léleknek is.

Mint látható, megannyi jelentésréteggel bír az, ha meglátunk az álmainkban egy úszkáló halat. Próbáljunk tudatosak maradni, hogy közelebbről szemügyre vehessük: mit is akar nekünk mondani? Vajon az álom tényleg ilyesformában is lehet útmutató? Érdemes elgondolkozni rajta.

Köszönjük, hogy olvastál, találkozzunk legközelebb!

 

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák