Cikkeink

ÁLOMFOGÓ: A HALAK A HORGÁSZ ÁLMÁBAN

Álmaink közül is néhány így néz ki: sellők unikornis szarvval, beszélő házak. Nem sok mindent lehet az ilyesmi képekkel kezdeni. Viszont mi a helyzet, ha halakkal álmodunk? Nézzük meg, mit jelent egy horgász számára, ha halak jelennek meg az „álmosprojektoron”!

A hal általában az örök élet szimbóluma. Úsznak körbe-körbe, amilyen irányba halad az élet is. Ha vérbeli horgászok vagyunk, a halas álmokhoz álomfogót is szerzünk: így talán el tudjuk kapni őket.

Ugyanakkor a kereszténység jelképe is lehet, hiszen Jézus Krisztus kenyérrel és hallal etette az embereket.

A halas álmoknak köze lehet a szexualitáshoz is: ilyenkor érdemes átgondolnunk életünk ezen területét, mi lehet a bökkenő, amire álmunk fel akarta hívni a figyelmet. Utalhat a jelenet fogantatásra vagy spermiumra.

Ugyanakkor számos ember véli úgy, hogy a halnak egészséggel kapcsolatos vonatkozásai is lehetnek: gyakran jelent például betegséget, vagy valamiféle gondot, problémát. Épp ezért, ha halat sütünk álmunkban, az értelemszerűen pozitív jelentéssel bír, hiszen metaforikusan elűzzük a gondot a közelünkből. Ha pedig a valóságban sütünk halat, az is pozitív: ez azt jelenti, hogy volt kapás. Ha az álomban azonban inkább a hal pikkelyének jut nagyobb szerep, akkor az pénzt, gazdagságot jelent.

Számos más vonatkozása is lehet a hal megjelenésének: például valakinek a felbukkanása, akinek a horoszkópja a halak.

De szimplán a tudatalattiban való úszkálás metaforikus állata is lehet, amely ilyenkor az intuíció felszínre törését vizsgálja. A hal önmagában egy „táplálék” az elmének, így ezáltal a léleknek is.

Mint látható, megannyi jelentésréteggel bír az, ha meglátunk az álmainkban egy úszkáló halat. Próbáljunk tudatosak maradni, hogy közelebbről szemügyre vehessük: mit is akar nekünk mondani? Vajon az álom tényleg ilyesformában is lehet útmutató? Érdemes elgondolkozni rajta.

Köszönjük, hogy olvastál, találkozzunk legközelebb!

 

Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett

14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!

100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák

Keresés