CikkeinkHorgász szett haladóknak

Egy horgász szett beszerzése manapság nem nehéz feladat. Eszköz beszerzésre horgász bolt, vagy horgász webshop is megfelelő választás.

Lássuk, miben különbözik egy kezdő és egy haladó horgász szett? Vagy egyáltalán különbözik-e? Alt Benjámin segít megválaszolni ezeket a kérdéseket.

A kezdő és a haladó horgász szettet nem olyan könnyű megkülönböztetni, inkább a kezdő és haladó szellemű horgászról kellene beszélni. Mivel már egy kezdő szett is tartalmazza az alapvető eszközöket, és kellékeket ezért nehéz általánosítani. Először is nézzük, hogy mi tartozik bele a kezdő horgász szettbe: horgászbot, orsó, zsinór, horog, csali. A kezdő szellemű horgásznál nem biztos, hogy lesz fertőtlenítő, pontymatrac, elektromos kapásjelző és hasonló felszerelések. Ha nincs olyan barátja vagy forrása, aki több tapasztalattal rendelkezik, akkor honnan is tudná, hogy mi tartozik bele?

A haladó horgász felszerelés minőségben és jellegben térhet el, de lényegében ugyanazok az eszközök. Vannak olyan horgászok is, akik 15 éve horgásznak, de nem fejlődnek haladó szintre. A haladó szintű horgász már több féle technikát és halfajtát is ismer. Ennél fogva az eszköz arzenál is bővül, mert a többféle technika többféle eszközt igényel.

Csúzli, etetőrakéta

Csúzli általában mindig van nálunk. Előre bekevert etetőanyag gombócok horgászhelyre való bejuttatására használjuk. Vannak viszont olyan paraméterrel rendelkező csúzlik, amik szemes anyag és csonti bejuttatására is alkalmasak. Vásárláskor többféle termékkel is találkozhatunk. Mindegyiknél más a fogantyú mérete, a gumi erőssége, illetve a kosármérete. Vásárlás előtt gondoljuk át mire is szeretnénk használni, mert nem mindegy!

Horgász szemüveg

Horgász boltban kapható speciális szemüveg. Jobban be lehet látni vele a víz alá és jobban védi a szemünket. A szemüvegek gyártásánál inkább a funkcióra, mint a küllemre fektettek több hangsúlyt.

Ruha

A megfelelő horgász ruházat is megfelelő tapasztalat után fog kialakulni. Ez azt jelenti, hogy az öltözetnek meg kell felelni a változó időjárási tényezőknek. A megfelelő öltözködés mindenképpen réteges, a jó ruházat meleg, szélálló, és esőálló.

Elektromos kapásjelző

Az elektromos kapásjelzőre azoknak van szüksége, akik nem tudnak állandóan a horgászbot körül lenni. A kapásjelzőn lehet állítani a hangszínt, az erősséget, és a szerkezet érzékenységét is.  Ennek az eszköznek a használata nem minden horgászra jellemző.

Többnyire a bojlis horgászok használják, ez az eszköz valahogy ehhez a módszerhez alakult ki. Kínálatunkat itt találja.

A horgász szett további részei

Melles csizmára is szükség lehet, ha valamiért be kell menni a vízbe, például etetés, helytisztítás, hal szákolása vagy visszaengedése miatt. A vízparttól is függ, hogy egyáltalán használható-e, hosszan sekély vizekben ideális.

A haladó horgász szett tartalmaz már kényelmi felszereléseket is, mint például: ernyő, horgász szék, csalizó tálca, több darab merítő szák, kényelmes bottartó. Nagyméretű haltartó arra az esetre jó, ha bezárja a fogást az ember. A haladó horgász szett már többféle csalit és etetőanyagot is tartalmaz.

A horgász szett nem minden

Végezetül kimondhatjuk, hogy a haladó horgászat már a technikai tudáshoz való eszközök beszerzését igényli inkább. Ezt a szintet rengeteg horgászattal eltöltött óra és információszerzés után lehetséges elérni.

 

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák