CikkeinkHorgászat októberben - A lehűlő vizek lehetőségei

A lábad alatt ropogó falevelek, a természet szépsége, a lágyan susogó fák nesze, az újra és újra csobbanó víz még nem hagyja nyugodni a horgász énedet?

Már javában gázolunk az októberben, sokan már ilyenkor elbúcsúznak a szenvedélyüktől és a tavaszi horgász szezonig kezükbe sem veszik a horgászbotot. Ha nem vagy híve a hideg pecának, de még kihasználnád az őszi, lehűlő vizek lehetőségeit, az október a Te hónapod lehet! Ebben a hónapban készülnek fel az igazán nagy halak téli álmukra, mohóbbak és óvatlanabbak, alig várják, hogy találkozzanak a csaliddal!

 

Októberi horgászat

Az ősz az a hónap, amikor a halak az időjárási körülmények szorítása miatt vad raktározásba kezdenek. A közelgő tél szele már megérintette őket, a szeptember végi, októberi időszak az, amikor ez a legintenzívebben figyelhető meg. Ebben az időszakban a halak kapási ideje megváltozik, ráadásul más-más vízrétegbe csoportosulnak. A ragadozók jellemzően mélyebb rétegekbe vándorolnak, gödrökben, akadályok alatt, szakadékokban várják a tökéletes alkalmat a rablásra. A kárász és ponty is mélyebbre vándorol és csapatokba verődnek.

Októberben jó időben, jó helyen és persze egy jó csalival hatalmasat lehet akasztani, akár egy rövid horgászattal is kiváló eredményeket érhetsz el. Olvass tovább, ajánlunk pár tuti csalit, amelyek a lehűlő vizekben sem hagynak cserben!

 

Csalik hideg vizekre hangolva

A lehűlő vizekben nehezebben oldódik az etetőanyag, sokkal nehezebb csalogató aroma felhőt képezni, mint nyáron, így más etetőanyagokat kell bevetned. Most három szuper terméket ajánlunk Neked, amikkel októberben is sikeresen a horgodra csábíthatod a legnagyobb pikkelyeseket!

  • Dovit fűszeres, ha megfűszereznéd a kapásokat! A halak a téli időszakra való felkészülés közben előnyben részesítik a magas fehérje, illetve aminosav tartalmú etetőanyagokat, így a kifejezetten hideg vízre tervezett csalik közül érdemes válogatnod. A Dovit fűszeres változata tökéletes állaggal, egyszerű keverhetőséggel és extrém aromákkal vesz le Téged és a halakat is a lábukról!
  • A Dovit gyümölcsös etetőanyagát is érdemes magaddal vinned! Szuper édes ízekkel, tökéletes szemcsemérettel és megfelelő oldódással segíti a horgászatodat.
  • A Sensas 3000 Carpes Noir etetőanyagról se feledkezzünk meg! Ez a finomabb szemcséjű, fekete színű etetőanyag remek választás őszi pontyhorgászathoz.

 

Szerezd be az őszi horgászfelszerelésedet a legjobb csalival és irány a part! Hódítsd meg a lehűlő vizeket, webáruházunkban remek megoldásokkal várunk!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák