CikkeinkÍgy fényképezd le álmaid fogását!

Képzeld el, hogy kifogtad életed legszebb halát, de a megörökítése nem sikerült…

A fénykép homályos, elmosódott lett, ráadásul még a halvédelem szabályait sem tartottad be közben. Kerüld el a kellemetlenségeket! Olvasd el cikkünket, hogy tökéletes és kíméletes fotó készülhessen a legnagyobb fogásodról!

 

Halvédelem fotózáskor

Előző cikkünkben már egy kicsit elmélyültünk a halvédelem tavában. A halfotózás témakörében is beszélnünk kell erről, hiszen a lehető legkíméletesebb módon kell megörökítenünk a legkisebb kopoltyúst is. A fotózást a lehető legkevesebb idő alatt kell véghetvinnünk, ez nyilvánvaló.

A hal tartására, fogására is külön figyelmet kell szentelned a szakszerűbb fotózás érdekében. A fotót guggoló, térdelő helyzetben készítsd, ne állj fel a hallal! Ha nem állsz, sokkal kisebb az esély arra, hogy magasról kiessen, kicsússzon a kezedből a hal és megsérüljön. Mindig a pontymatrac vagy pontybölcső felett tartsd a halat, hogy véletlen megcsúszáskor se történhessen baleset. A halat az első úszó és közvetenül a hátsó úszó alatt tartsd, kényelmesen, nem nagyon szorítva a nagy fogást.

 

Hogyan fényképezd le álmaim halát?

A halvédelmi tudnivalókat kipipálva jöhet az esztétika.

Először is ügyelj a fotó hátterére! Nem foghatsz mellé, ha a háttérben látszódik a vízpart és a víz, tehát a környezet, ahol fogtad a gyönyörű halat. Ha megtaláltad a tökéletes hátteret, vedd szemügyre a közvetlen környezetet. Pakolj el mindent, ami ronthat az összképen. Ilyen a csalis és szerelékes láda vagy a szemetes.

Másodszor figyelj arra, hogy ne legyen ferde a horizont, ne lógjon le a hal úszója vagy szája a képről. A fotósnak megfelelő távolságban kell állnia és egyenesen kell tartania a telefont/fényképezőt.

Végül pedig figyelj a fényviszonyokra! Ne legyen teljes kép árnyékban, de a túlzott napfény sem jó! Nem fog elsőre tökéletes fotó készülni, így érdemes mindig egy gyors sorozatot készíteni, hogy a pislogást és a bemozgást is elkerülhesd a képen.

 

Tartsd be ezeket a szabályokat, hogy a baráti találkozókon elbüszkélkedhess álmaid halával! Webáruházunkból beszerezheted a szükséges felszerelést, amivel idén kifoghatod!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák