CikkeinkÍgy tárold horgászat előtt és után a felszerelésed!

Ebben a cikkben szeretnénk bemutatni, hogy a horgász kellékek tárolása milyen előkészületeket igényel!

Többször utaltunk már arra, hogy a jó horgász rendszerezetten szállítja eszközeit. A mostani cikkben pedig arról lesz szó, hogy a horgászat előtt és után hogyan tároljuk felszerelésünket. Szóba kerül a botzsák, a horgász- vagy szerelékes táska és a bottartó is. Alt Benjamint kérdezem meg, hogy ő hogyan tárolja horgász kellékeit.

 

Botzsák, horgásztáska

A tárolás során a fő cél, hogy minden körülmények között sértetlen maradjon a felszerelés! Például az lesz a legjobb a botjainknak, ha a megfelelő méretű botzsák lesz a helyük. Ebben huzamosabb ideig tárolhatjuk őket akár otthon is. Felszerelés tárolása közben viszont nem szabad megfeledkeznünk 1-2 dologról, hiszen a bottáska sem védi meg őket mindentől.

Nem minden botzsák lesz kipárnázva, páncélozva. Ezeket viszont már akaszthatjuk fogasra, rakhatjuk szekrénybe, vagy csak egész egyszerűen oda támasztjuk a sarokba. A bottartó táskában így már nem fognak sérülni a botok és az orsók.

A horgászfelszerelést is nagyon sok féle képpen lehet tárolni. Erre vannak megfelelő méretű és kialakítású szerelékes táskák vagy horgász táskák, a két szó ugyanazt jelenti.

Van olyan horgász, aki a vödröket külön tárolja a szortimenter dobozoktól, a törölközőtől, esetleg a keverő géptől. Nekem egy elég nagy horgásztáska van a tulajdonomban. Ebben elfér 4 vödör egymásba csúsztatva, a szortimenter, kettő törölköző, egy keverőgép, egy pontymatrac. Valamint még 1-2 szortimenter az oldalsó zsebekben, esetleg fejlámpa is, ha kell. Otthon ennek a nagy táskának is van egy saját szekrénye.

Fontos ezekre vigyázni, mert drága dolgok.

A felszerelés egy helyen történő tárolása több okból is fontos. Sokszor előfordul, hogy azonnal kell indulni pecázni, és rekord idő alatt kell bepakolni a kocsiba a cuccaimat. Ilyenkor általában csak annyi idő marad, hogy a legközelebbi horgászboltba beugrok csalikért, és irány a part. Ha azzal tölteném az időt, hogy az össze-vissza hagyott peca felszerelést keresgélném, akkor lemenne a nap. Vagy felkelne... ha éppen éjszakára megyünk! 

 

Bottartó

Megemlíteném még a bottartókat is. Ezek az eszközök nem mindig igényelnek akkora figyelmet, mert egy igazából egy vas darabról beszélünk. Ezeket nem feltétlen kell külön tárolni, de biztosan erre is gondoltak már a gyártók. A nagyméretű szerelékes táskában is el tud férni, illetve a táskákban szokott lenni egy hosszú keskeny zseb, amiben tudjuk tárolni. 

Vannak termékek, például a rod pod, hogy szállító táskát kapunk hozzá vásárláskor, ezzel már egy gonddal kevesebb! 

A megmaradt hűtött csalikat pedig nagyon fontos otthon hűtőben tárolni. Vannak, akik nem engedhetik meg, hogy külön hűtőben tartsák őket. (Persze valljuk be, hogy nem is egy gusztusos látványt nyújtanak az élelmiszerek között). Nekik azt javaslom, hogy engedjék el őket a parton!

A felszerelés tárolása nálam a garázsban egy erre kialakított részen van. Itt, egy nem is túl nagy helyen kényelmesen, biztonságosan és mást tevékenységet nem zavaró módon elférnek a kellékek.  Botjaim, a szákok, vödrök, táskát és a rengeteg kis kellék, amiket szelektálva tartok. Hihetetlen, de ezeket a felszereléseket nagyobb rendezettségben tartom, mint bármi mást!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák