CikkeinkLegyél a folyóvízi horgászat mestere!

A tavi horgászat békéje és nyugalma után egy kis újdonságra vágysz? A folyóvizek kiszámíthatatlansága és izgalma pezsdítően hathat rád és a horgászatodra!

Minden horgásznak legalább egyszer meg kell tapasztalnia milyen az, amikor nem teljesen ő irányít, és a valamikor vad természettel is szembe kell szállnia. Olvass tovább és tudd meg, hogyan hódíthatod meg a magyar folyókat!

A nagy kérdés: HOL?

“Oké, de hol érdemes próbálkoznom, hova dobjam be a csalit?” - talán ez a kérdés jutott először eszedbe, amikor elolvastad a cikk címét. Hazánk pedig szerencsére dúskál a szebbnél szebb folyószakaszokban. Nagyon fontos szempont tehát a helyválasztás. A legjobb helyek megtalálása nem könnyű feladat, sok tapasztalat szükségeltetik. Figyelembe kell venned a körülötted és a vízben lévő esetleges akadályokat. A folyóvizekben nagyobb medrekbe és jóval több kellemetlenségbe akadhatsz, hiszen a folyó folyamatosan szállítja és görgeti az fenéken vagy akár a felszínen az akadályokat. Ezeket a helyeket egy kis odafigyeléssel könnyen elkerülheted!

A folyóvízi horgászat aranyszabályai

  • Figyeld meg a vízállást! A túl magas és a túl alacsony vízállásnál sem érdemes bedobnod a csalinkat. Ráadásul a vízállás a dobástávolság egyik fő befolyásoló tényezője, mindig érdemes erről előzőleg tájékozódnod!
  • A vízmélység és a sodrás sem elhanyagolható szempont! Ez határozza meg az etetés megismétlésének idejét, és azt, hogy mennyit fog a utazni a szerelék a vízben.
  • A meder tulajdonságait is érdemes feltérképezned, hiszen nagyban befolyásolhatják a várható fogásokat és ez meghatározza az ajánlatos horgászmódszert is. Állapítsd meg, hogy agyagos, köves vagy homokos a folyómederrel állsz szemben!
  • A szerelék összeállítása persze függ a választott módszertől is, de folyóvizeknél fokozott odafigyelést igényel az, hogy ne gubancolódjon össze! A víz sodrása könnyen elronthatja a horgászélményt, ha nem figyelsz rá kellőképpen.

 

A folyóvízi horgászathoz ajánlott egy kis előzetes kutatás, felkészülés, de a tervezgetés ideje sokszorosan megtérül! Látogass el webáruházunkba és válaszd ki az új folyóvízi horgász szettedet!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák