CikkeinkMiből lesz a cserebogár, avagy gyerek a vízparton

A gyermekek számára összeállított szettekkel élvezetessé válhat a közös horgászat. Télen is lehet horgászni, a lékhorgászat egyszerűbb felszerelést igényel.

Bár még csak a tavasz ízeit kóstolgatjuk, hamar itt lesz a nyár, a hosszú nyári szünettel, ami felveti a kérdést: “mi legyen a gyerekkel?” 

A szünidő jó lehetőséget ad arra, hogy közös programot szervezzünk gyerekeinkkel, s miért ne tölthetnénk az időt a természetben, a vízparton?

A gyermekek számára ugyanolyan élvezetes (ha nem még jobb) lehet a horgászat, mint számodra, horgásztárs.

Sok lehetőség közül választhatsz, ha gyermekedet szeretnéd beavatni a horgászat rejtelmeibe. 

A legegyszerűbb megoldás - ami a pénztárcádat is kíméli - lehet egy spiccbotos szett. Nem kell bajlódni az orsóval, a végére kötöd az úszós szereléket, s már jöhet is a hal. Mivel a spiccbotos horgászat minden horgászat kiindulópontja, így könnyen megtaníthatod az alapokat gyermekednek.

Amennyiben  több kihívásra vágysz, s szeretnél egy szintet lépni (gyermeked már nagyobb, vagy rendelkezik némi rutinnal), akkor érdemes körülnézned a piacon fellelhető horgász szettek között. Ott vannak az orsóval felszerelt, könnyen szállítható teleszkópos botokat tartalmazó szettek. Ezekkel a 2,1-3 méteres teleszkópos botokkal már beavathatod gyermekedet az úszózás és fenekezés rejtelmeibe is. 

És itt még nincs vége… ha gyermeked már eljutott arra a szintre, hogy picit komolyabb szettel is elboldogulna (ami nem meríti ki a pénztárcádat), akkor ehhez is találhatsz megoldást: válogathatsz a fenekezéshez, pontyozáshoz, feederezéshez vagy pickerezéshez, pergetéshez való szettek között. 

Gyermek szettek széles választékából válogathatsz az alábbi linken.

https://epeca.hu/horgasz-szett/egyeb-horgasz-szett

 

Az elszánt horgász és a jégvarázs

Sok horgász számára a kemény téli időszak a horgászat szüneteltetését jelenti, elcsigázott várakozással az olvadásra. Azonban vannak az elszántak, akiknek a jégpáncél sem jelent akadályt. Amint a jég vastagsága eléri a 10-12 centiméteres vastagságot a tavon, indulhat a lékpecázás. 

A lékhorgászat jóval egyszerűbb felszerelést igényel. Itt ugyanis nincs szükség kitűnő botokra, orsókra, mivel könnyen előfordulhat, hogy ezek odafagynak a jéghez, így megsérülnek. Alkalmas egy rövid bot, azon kisméretű multi, tároló, esetleg harci fékes orsó, hiszen komoly fárasztásra nem számíthatunk. Zsinórnak monofil, 25-30-as vastagságú a elég, mert a méretesebb csukák is gyengébben védekeznek télen. 

Csapj le egy lékhorgász szettre:

https://epeca.hu/horgasz-szett/egyeb-horgasz-szett/lekpecas-szett_12579

 

A kreatív horgász

Az elszánt horgászok kreativitását dicséri, hogy a horgászbotok, orsók, végszerelékek dinamikus fejlődésével együtt a tágabb értelemben vett horgászfelszerelések is virágzásnak indultak. Számos, a horgászok kényelmét elősegítő termék kerül forgalomba, úgy mint, a különböző kemping felszerelések, székek, sátrak, ernyők, botzsákok, hátizsákok.

Egyéb horgász szettek közül válogathatsz:

https://epeca.hu/horgasz-szett/egyeb-horgasz-szett

 

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák