CikkeinkMiért a ponty az egyik legnépszerűbb hal a magyar horgászok körében?

Ha közönségszavazásra bocsájtanánk a legnépszerűbb hal címet, a magyar horgászok zöme valószínűleg a pontyra szavazna...

...így a kis bajszos kedvencünk biztos, hogy bezsebelné ezt a neves trófeát! De vajon miért úszik az élen a ponty, ha népszerűségről van szó? Miért számít kiváló sporthalnak? Olvasd el cikkünket és tudd meg a pontyok titkát!

 

Ponty érdekességek

Valószínűleg minden kezdő és tapasztalt horgász ismeri már a ponty legalapvetőbb jellemzőit, így mi inkább az érdekességeket szeretnénk bemutatni.

Nem véletlenül vált a horgászok egyik kedvelt célhalává. A ponty egy hihetetlenül nagy tűrőképességű hal, jól alkalmazkodik. Mesterséges telepítés során, ha olyan vízbe kerül, mely nem felel meg maximálisan az igényeinek, akkor is növekednek. Fárasztása hatalmas élmény, kiváló ellenfél. A termetes fogások horogra csalása már-már művészi szintet jelent a horgászok körében. A ponty becserkészése, a bojlik kísérletezése és a szerelék legmagasabb szintre való fejlesztése teszik ennyire népszerűvé.

A ponty horgászati korlátozás alá esik, 05.02. és 05.31. között nem horgászhatsz rá! A legkisebb kifogható méret pedig 30 cm. A magyar pontyrekordot 2018 novembere óta egy 51,2 kilogrammos példány tartja, ráadásul ez világrekord is!

 

A ponty horgászata

Egész évben fogható (kivéve a tilalmi időt), ezért is nagy kedvence a horgászoknak.

Sőt, még a napszaknak sincs jelentősége, bármikor a horgodra akadhat egy szép ponty! Horgászmódszereket tekintve több lehetőség közül is válaszhatsz. Eredményes lehetsz klasszikus úszós szerelékkel, sikeres lehetsz fenekező módszerrel, matchbotos horgászattal, bojlis szerelékkel, spiccbottal, bolognai bottal, feederes felszereléssel is bátran próbálkozhatsz.  Nagy étvágyú, néha mohó hal. Az etetés nagyon fontos szerepet tölt be a pontyhorgászatban! A pontyok étlapja elég változatos, állati eredetű és növényi eredetű csalival egyaránt eredményes lehetsz.

 

Neked is a ponty a kedvenc célhalad? Melyik halfajra horgászol legszívesebben? Írd meg nekünk, hogy virtuális horgász magazinunkban többet olvashass róla! Látogass el az Epeca webáruházába és szerezz be mindent a kedvenced horogra kerítéséhez!

Köszönjük, hogy olvastál, találkozzunk legközelebb!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák