CikkeinkOkos eszközök a horgászatban

Az okos eszközök korát éljük, a fejlesztők lassan minden területet lefednek az életünkben.

Manapság már nem csak az otthonunkban használjuk őket, hanem a kedvteléseinket is segíthetik ezek a kellékek.

A horgászatban is találhatunk néhány eszközt, amivel elősegíthetjük a sikert. De vajon milyen technológiai vívmányokkal tudjuk megkönnyíteni a kedvenc hétvégi pecázásunkat?

 

Halradar

Ez az okos eszköz lényegében egy szonár, ami hangjeleket küld a feltérképezendő területre. Majd ez a jel visszaverődik és a visszaverődő jelek feldolgozásával kirajzolja számunkra a meder alakulását. Ezt a képet okostelefonon tudjuk visszakövetni. Ezekből a jelekből következtethetünk a meder szerkezetére, formájára és összetételére. Más-más jelet küld az iszap, sóder, nagy kövek, növények és a halak.

Halradarral nem csupán a halakat keressük, hanem az ígéretesnek tűnő helyeket is felfedezhetjük. A vízben található töréseket, medreket és púpokat is láthatjuk a vízben. A púpok és gödrök területére szívesen járnak a halak, mert ott megakad és felhalmozódik a táplálék. Ezeken a helyeken előszeretettel megbújnak a fehér halak is.

A halradar segítségével feltérképezhetjük az akadókat is. Ezek a vízben lévő fadarabok, kövek, elmerült csónakok, de akár egy elsüllyedt Trabant is lehet. Segítségével le tudjuk még olvasni a vízmélységet és hőfokát. A Deeper hazánkban egy ismert márka, ami a horgászbottal bejuttatható készülék. (70.000ft körül kapható) Van olyan is, amit hajóra vagy csónakra lehet szerelni, ezek drágább kategóriát képviselnek.

 

Etetőhajó

Az etetőhajó egy távirányítású okos eszköz- ami tulajdonképpen egy mini hajó- amely az etetőanyag és a szerelék bejuttatására alkalmas. A komolyabb etetőhajók GPS-szel vannak ellátva, így mindig visszatalálunk arra a helyre, ahol etettünk. Inkább állóvizeken használatos.

 

Horgászóra

Egy digitális óra a klasszikus funkciókkal és némi extrával. Van rajta stopper, időzítő, hőfok mérő, légnyomásmérő funkció. Vízálló, vízhőmérsékletet is lehet vele mérni. A Casio is gyárt ilyen órákat.

 

Időjárás figyelő készülékek

Ez egy technikai eszköz, ami nem csak a horgászoknak szolgál hasznos információkkal. Ez a doboz képes a következőket mérni: hőfok, szélerő és irány, csapadék mennyiség, légnyomás.

A hideg- és a meleg front illetve a légnyomás növekedés vagy csökkenés is befolyásolhatja a halak viselkedését. A tapasztalt horgászok erre már rájöttek. A halak sokszor vihar idején kapnak jobban.

 

Fishinda

Egy horgászoknak készült telefonos alkalmazás. A regisztrált tagok fotókat tölthetnek fel az aktuális fogásokról, az alkalmazás külsőre az Instagrammra hasonlít. Like és comment funkciókat használhatunk. A feltöltő megosztja a fotót, a helyszínt, módszert, a kifogott példány méretét és súlyát. Az alkalmazást használók meg tudják nézni a következő helyszínt ahová horgászni készülnek, hogy milyen kapásra lehet számítani.

 

Elektromos kapásjelző

A témával kapcsolatos cikkünket itt találja, termékkínálatunkhoz pedig ide kattintson!

 

Miért jók az okos eszközök?

A fent említett eszközök véleményem szerint hozzájárulnak a horgászat sikeréhez. Mivel a szabadban zajlik, ezért a horgász ki van téve az időjárási tényezőknek. Manapság pedig éppen elég változékony az időjárás. A radar készülék egy extra élmény is lehet a pecásoknak. Aki teheti próbálja ki!

 

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák