CikkeinkTippek tavaszi horgászathoz

Már téged is hívogat a part, igaz? A tavasz első napsugarai minden télen pihenő horgászban felébresztik az ösztönt: HORGÁSZNOD KELL! MOST! 

A legtöbb horgász ilyenkor fejvesztve új, extra horgászkiegészítők után keresgél, hogy felturbózza felszerelését, majd a felesége becsmérlő pillantásaitól kísérve egy hétvégét a horgászatnak szentel, megnyitja az új szezont. Magadra ismertél? Állj meg egy pillanatra! Mielőtt még horgászbotot ragadnál, nem árt felkészülnöd! Fogadd meg tippjeinket és térj haza örömittasan, horgászélményekkel gazdagon az akár többnapos pecás túrából!

 

Milyen horgásztechnikát válassz?

A parton ülve, a horgászfelszerelést előszedve és beizzítva elgondolkozhatsz a következőn: Vajon a kereső horgászat vagy a pontos horgászat lesz a nyerő? Most megspórolunk neked némi fejtörést! A tavaszi horgászatnál általában a kereső, kutató horgászat hozhat jó eredményeket. Az év nagyrészében ugyan a zsinórklipszes, pontos horgászat hozhatja  a kapitális halakat és a folyamatos kapást, tavasszal, a még lehűlt vizekben jobb, ha Te keresed meg a halakat! Fontos, hogy ebben az időszakban egy fokkal könnyebb, hordózhatóbb felszerelést válassz, hogy ha szükséges, akár a tó, vagy folyószakasz másik végében próbálhass szerencsét.

 

Milyen ízű csalit vess be?

Az édes, fűszeres csalik tavasszal is hódítanak. A kereső horgászat, azaz a vízterület feltérképezése mellett az ízekkel, színekkel is kísérletezned kell. Az ananász, tutti-frutti ízek, eper-méz kombó vagy chilis, fokhagymás aromák igazán kapóssá tehetnek. A lényeg: vedd figyelembe, hogy a halak nemrégen keltek fel téli álmukból és sokkal óvatosabbak, de emellett bomba ízeket kell felkínálnod nekik! Bátran ajánljuk a Haldorádó édes ananász csolizó bojliját, mely megédesítheti a horgászatodat. Ez a Haldorádó 4S Method Pellett Mix pedig kifejezetten tavaszi horgászatra specializálódott, garantált vele a siker!

 

Extra tipp:

Próbáld meg felszerelésedet az évszakhoz igazítani. Ez az év bármely évszalában fontos momentum, de tavasszal különösebben figyelj erre. A még hideg vízben lassabban mozognak a halak, gyanakvóbbak, nem annyira mohók. Ezért hozzájuk kell alkalmazkodnod. Finomíts a szerelékeden, csökkentsd a horog és a csali méretét, valamint a zsinórvastagságot és színt is kétszer gondold meg!

 

Szerezz be webshopunkban minden hozzávalót, ami a sikeres horgászathoz kell! Eredményes szezont és görbülő botot kívánunk minden horgásztársunknak!

Köszönjük, hogy olvastál, találkozzunk legközelebb!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák