CikkeinkTuti tippek téli horgászathoz

Várod már a kihívásokkal teli horgászszezont és még a hűvös időjárás sem tántorít el szeretett tevékenységedtől? 

Most a legkitartóbb horgászoknak írtunk össze olyan tuti tippeket, amelyekkel még télen is hemzsegni fognak a halak a csali körül! Egy téli horgászat során kifogott pikkelyes különös büszkeséggel tölt el minden egyes pecást. A hideg vizeken, mikor a halak a tó mélyén megbújva várják a csalit, olyan technikákat kell alkalmaznunk, amelyek kihívást jelentenek még a leggyakorlottabb horgászoknak is. Most összegyűjtöttük azokat a praktikákat téli horgászatodhoz, amelyekkel nem fogsz lemaradni egy kapásról sem!

 

Mikor és hol? - Helykutatás a téli horgászszezonban

A halak a téli szezonban meleg búvóhelyek után kutatnak. A napsütéses órákban még télen is szeretnek a vizek sekély részein úszkálni, esténként pedig a tó mélyére szálló hőben érzik jól magukat. Észszerű az idő és az időjárás tekintetében letűznünk a pecabotot. Napközben, ha derűs időt jósolnak, akkor elegendő a partszéli csalogatás, ha viszont eljön az alkonyat: célravezető beljebb merészkedni.

Az első havazás és a fagyos idő közeledtével ideje felkutatni a környező legmélyebb vizeket! Ugyanis a kopoltyúsok ilyenkor szeretnek vermet ásni és megbújni a hőtartó rejtekhelyeken. Ilyenek lehetnek a mélyebb gödrök, talajtörések és iszapos térségek. Könnyítsük meg a saját dolgunkat egy jelzőbója + tapogató szett beszerzésével! Ezzel a készülékkel biztosan nem nyúlunk mellé a téli időszakban: tökéletes a meder feltérképezésére és az etetési hely megjelölésére. Érdemes a víz felszíni fodrozódásokat és mozgolódásokat is figyelni, bár rengeteg időt takarítunk meg egy ilyen szettel!

 

Hangold technikád a téli vizekre!

Ideje elővenni a feeder szetteket! A távdobás társunk lesz a bajban, így célszerű a hidegben strapabíró botokkal és távdobó orsóval fárasztani a vizek mélyén vermet ásó halakat. Ha szeretnénk beszerezni a téli horgászat nyerő szettjét, akkor a TOBI Dupla Távdobó Distance 390 cm feeder szett remek választás. Emellé most akciósan beszerezhető a Távdobó Bordás Kosár 80 gm, amely a fenekező módszer elengedhetetlen kelléke.

Télen a könnyen oldódó pelletek hozzák a legnagyobb fogásokat. A csalizó pelletek garantáltan minden hőfokon kifejtik a hatásukat, így télen is felrázza a halakat a tó mélyéről. Ahhoz, hogy biztosan odacsalogasd a hideg vizek királyait, válaszd a Haldorádó Hybrid Method Pellet - MIX-6 / 6 íz egy dobozban - Csalizó Pelletet. Ebben a csomagban mind a 6 ízváltozat megtalálható, így menjünk akármilyen vízre is horgászni, a nyerő csali biztos, hogy ott lapul majd ebben a kis dobozkában. Ne felejtsük otthon a csábító folyékony aromákat se! Nem csak fokozza a csalétkek ízét, de mélyreható illatával is felkelti a kopoltyúsok figyelmét.

 

Ezekkel a tuti tippekkel biztosan horogra akasztod a hideg vizek termetes lakóit. A téli horgászszezon a megfelelő technikák és horgász kellékek beszerzésével tartogat még meglepetéseket és nem várt fogásokat a tapasztaltabb pecások számára is! Válogass az EPECA horgászwebáruház modern felszereléseiből a télre hangolódva!

 

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák