CikkeinkA bojlis horgászat titka

Végre elérkezett a nyár első hónapja. Ez tudod mit jelent? Bizony, szerintünk ugyanarra gondolunk… Bojlis horgászat és pontyhorgászat minden mennyiségben! 

Na de mielőtt felkapnád a szerencse-botodat és bevetnéd a bojlis szereléked a vízbe, pár dolgot át kell gondolnod a sikeres horgászat érdekében! Mik azok a szempontok, melyek a nyári bojlis horgászat során figyelembe kell venned? Melyik hely lesz a tökéletes ponty-paradicsom? Hogyan etess be és milyen bojlikat válassz az egyre felmelegedő vizekben? Ne szegje kedved ez a sok kérdés! Most segítünk, mindet megválaszoljuk neked egy cikkben! Olvass tovább!

 

Nyári bojlizás? Mutatjuk mire figyelj!

A nyári időszak a horgászok kedvence… Jó idő, napsütés, nyugalom, csali-kánaán, horgászfelszerelések garmadája, éhes halak, kapitális fogások. A felmelegedő vizek is kedveznek a horgászoknak, az egyik legjobb időszak arra, hogy a pecának szentelj pár napot… vagy hetet! A nyári horgász időszak ráadásul az egyik legjobb pontyfogó szezon, a víz hőmérséklete pont optimális arra, hogy az éhes bajszos óriásokat a horgodra kerítsd. Végre elérkezett az igazi bojlis idő! Ettől függetlenül érdemes figyelni arra, hogy hol, mivel és miként horgászol.

 

Helyválasztás - Az egyik legfontosabb elem a sikeres pontyhorgászathoz - H2

A felmelegedett tavakon és folyószakaszokon érdemes inkább a sekélyebb és közepesen mély vizeket meghorgászni, hiszen a nyári időszakban a halak inkább ezeken a területeken tartózkodnak szívesen. Ha nagyobb lehűlés várható, akkor a pontyok visszább húzódnak a mélyebb vízrétegekbe. Érdemes tehát a tervezett horgásztúrád előtt figyelni az időjárás előrejelzést és több eshetőségre is felkészülni!

 

Etetés - Legyél a pontyok kedvence! - H3

Az etetés az egyik legfontosabb eleme a pontyhorgászatnak! Az etetést annak mértékében kell összeállítanod, hogy rövidebb vagy hosszabb időt szeretnél szentelni a szenvedélyednek. Ha csak egy egynapos horgászatot tervezel, érdemes ütősebb, intenzívebb etetőanyagot összeállítanod és gyakrabban etetned. Ha hosszabb időt szeretnél a parton tölteni, akkor érdemes először egy alapozó etetést eszközölnöd, amit minden fogás után pótolsz majd.

 

Csalizás - Pontymágnes bojlik - H3

Hihetetlenül szerencsés vagy, hiszen horog bojli kategóriánk olyan csalikkal ajándékoz meg, amikre Te is és a pontyok is vágynak! A nyári időszakra bátran ajánljuk az édesebb és fűszeresebb ízeket. A Haldorádó édes ananász, fűszeres vörös máj és kókusz&tigrismogyoró aromájú bojlik az idei nyár nagy slágertermékei lesznek! A bojli ízesítése és nagysága mellett a megfelelő horog kiválasztására is hatalmas figyelmet kell szentelned. A 4-6-os méretű horgok általában sikeresek azokon a vizeken, ahol sok a nagyobb hal. Az akadályokkal teli, nehezebb szákolást és fárasztást eredményező területeken azonban érdemes inkább kisebb méretre váltani.

 

A pontyok már csak Rád várnak, ne késlekedj! Előbb azonban nézz szét webáruházunkban és szerezz be mindent a sikeres pontyozáshoz! Kifejezetten a bajszos pikkelyesek horograkerítésére bojlis szetteket is összeállítottunk!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák