CikkeinkA bojlis szett előnyei

A bojlis horgászat sikerét a megfelelő felszerelés nagyban meghatározza. A bojlis szett előnyeiről, alkotóelemeiről, a választás szempontjairól olvashatsz.

A bojlis szett előnyei

Rohanó világunkban egyre több minden szól a gyors megoldásokról, amik segítik programokkal zsúfolt mindennapjainkat. Az azonnali megoldások “életmentőek” lehetnek olyan helyzetekben, amikor nincs elég időnk.

Talán ez járhatott azoknak a horgászoknak a fejében is, akik elkezdtek különböző horgászfelszerelés szetteket összeállítani, levéve vállunkról az utánajárás terhét.

A bojlis szettek vitathatatlan előnye, hogy nem kell bajlódnunk a megfelelő bothoz illő orsó, az orsóhoz való főzsinór, a dobósúly ideális méretének keresgélésével, hiszen az összeállítás során ezt már helyettünk megtették. 

Kinek jó a bojlis szett

Talán te is azok közé tartozol, aki szeret bíbelődni a kötésekkel, a végszerelék elkészítésével, viszont erre rendszerint nincs elég időd. 

A bolis szetteket sok esetben horgászatra készen kínálják, így nincs más dolgod, mint rátűzni a csalit, benedvesíteni az etetőanyagot, s kezdődhet is a horgászat. 

Nagy előnyt jelenthet egy szett vásárlása annak is, akinek még nincs  kellő tapasztalata a szerelésben. 

A bojlis szettek további nagy előnye, hogy kezdő horgászok is megfelelő felszereléssel horgászhatnak, a felszerelés tartozékainak alaposabb ismerete nélkül.

A piacon elérhető bojlis szettek a tapasztalt, felkészült horgászok számára is megfelelőek lehetnek, a szettek árainak emelkedésével a felszerelések egyre professzionálisabb minőségűek.

Népszerű bojlis szettjeink között itt válogathatsz:

https://epeca.hu/horgasz-szett/bojlis-szett

 

Miből áll a bojlis szett

Az összeállított bojlis szettek tartozékai széles választékban kaphatóak, az alap összetevők mellett a gyártók gyakran különböző extra tartalmakkal kínálják.

A bojlis szettek gerincét természetesen a bojlis bot adja, mely minden esetben része az összeállításnak. A bojlis horgász jól tudja, hogy a bojlis horgászat egyik legkényesebb pontja a megfelelő bot kiválasztása. E botoktól kiemelkedő teljesítményt várunk, hiszen nagy súlyokkal történő átlagon felüli dobások mellett mégis rugalmasnak kell lenniük, alkalmasnak a termetes halak fárasztására. 

További fontos tartozék a dobósúly, melyek igen széles választékban elérhetőek. A dobósúly választásakor felmerül a kérdés: “mennyi az optimális dobósúly?” Itt megállhatnánk és részletes magyarázatba kezdhetnénk arról, hogy mi a tesztgörbe, mi és mennyi a libra, mit és mennyivel kell szorozni… 

A szettek úgy vannak összeállítva, hogy azok használhatóak legyenek a horgászok számára. 

A bojlis szettek másik fő alkotóeleme az orsó. Ezek gyártótól függően már fel vannak töltve a megfelelő főzsinórral. A megfelelő orsó kiválasztása is szakértelmet igényel, megannyi szempontot kell figyelembe venni: nyeletőfékes vagy elsőfékes, kompakt vagy távdobó, kis vagy nagy zsinórtároló kapacitás, legyen jó felkapókar, jó állapotú fék… már a felsorolás is fárasztó. A szettek összeállításánál ezeket a tényezőket mérlegelik.

A bojlis szettek további tartozékai gyártótól és összeállítástól függően széles palettán mozognak.

Kíváncsi vagy, hogy mi mindent tartalmazhat még a bojlis szett? Kattints a linkre.

https://epeca.hu/horgasz-szett/bojlis-szett

Hogyan válasszak szettet

A számunkra legidelálisabb bojlis szett választásához el kell dönteni, hogy milyen vízen szeretnénk horgászni, fontos az adott vízterület jellege. Jó tudni, hogy milyen a mederfenék, tiszta vagy akadós, növényzettel sűrűn benőtt? Milyen távolságra fogunk horgászni? Ezek a válaszok meghatározzák a felszerelés szükséges tartozékait. 

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák