CikkeinkA busa titkos receptje

A víz alatti birodalom mindig is titkokat rejtett magában.

A horgászoknak azonban az a kiváltság jut, hogy bepillanthassanak ebbe a varázslatos világba, és megismerhessék annak lakóit. Ebben a cikkben a busa lesz a főszereplő, megosztjuk veled a busázás titkos receptjét. Készülj fel arra, hogy még közelebb kerülj a busa fogásához!

 

A busa - a vizek békés óriása

A busa, melyet az 1970-es évek elején importáltak Magyarországra, egy látványos példa arra, hogy keleti varázslatok hogyan találkoznak a magyar vizek világával. Eredeti hazája Kína és Ázsia keleti része, de ma már szinte minden álló- és folyóvizünkben otthonra talált. Magyarországon a Balatontól egészen a Körösig szinte mindenhol találkozhatsz vele.
Hazánkban két fajtájuk honos, a pettyes busa és a fehér busa. A pettyes busa oldalát sötétszürke pettyek díszítik, szeme alsóállású, míg a fehér busa szemei a feje felső részén található. Táplálkozásuk is eltér, a fehér busa kizárólag fitoplanktont eszik, míg a pettyes busa növényi és állati planktonokkal is táplálkozik. Robosztus fejük és nagy szájuk teszi lehetővé, hogy szinte szűrik a vizet, csapatokban láthatod őket a víz felszínén.

 

Ezekkel érdemes próbálkoznod, ha busázásra adnád a fejed!

Mutatjuk is az első fegyvered, a busa csalit! Ezt a csalit kifejezetten a busa horgászatára fejlesztettek ki, a horgászok nagy kedvence, szuperül bevált termék. Az egyedülálló formula azonnal vonzza a halakat, és lehetővé teszi, hogy nagyobb mennyiségű halat fogj ki.  A termékben található halolaj, valamint a különböző aromák is, melyek a busa különösen érzékeny szaglását és ízlelését célozzák meg.

 

A Benzar Mix Novac Sanger busa etetőanyagot is érdemes bevetned! Ez a busázó etetőanyag egy ősi kínai receptúra alapján készült, Benzár Zsolt fejlesztésével lett tökéletes. Tejport, plankton őrleményt és különböző proteineket tartalmaz, egy igazi ízfelhőt képez a vízben, melynek a busák nem tudnak ellenállni.

 

Ezt a busázó végszereléket sem hagyhatjuk ki a sorból! Tökéletesek a méretei, pont optimális termék fér bele, ha ezzel juttatod be az etetőanyagot, a busák rögtön ott teremnek majd.

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák