CikkeinkA dobócső és a dobókanál előnyei

Ha már egy ideje belemerültél a horgászat rejtelmeibe, Te is észrevehetted, hogy rengeteg különböző eszköz közül válogathatsz, amelyekkel egyre közelebb kerülhetsz a hőn áhított kapitális fogásokhoz. 

Nehéz átlátni, hogy pontosan mi mire való, és melyiket mikor célszerű használni. Ha még zöldfülű horgász vagy, lehetséges, hogy hallottad már a dobócső és a dobókanál kifejezéseket, de gyakorlatban még nem láttad a működésüket. Mi most bemutatjuk neked, hogy miért érdemes beszerezned őket!

 

Egyszerű, de nagyszerű módja az etetésnek 

Kíváncsi vagy az igazán sikeres horgászat titkára? Már egy kisebb vagyont elköltöttél a tökéletes horgászbotra és a megfelelő csalikra, mégsem érkezik a várva várt nagy fogás? Mi elhoztuk a megoldást!

Mielőtt megrohamoznád a halakat a különböző csalikkal, célszerű elvégezni a beetetést. Ennek elengedhetetlen része a megfelelő etetőkeverék kiválasztása is, de a fejtörést általában az okozza, hogy ezt hogyan juttassuk el az optimális helyre.

 

A dobócső és a dobókanál használata

A partról történő horgászat esetén fontos a megfelelő kiegészítők beszerzése. A dobócső és a dobókanál a bojlis horgászok felettébb hasznos eszköze. A segítségükkel könnyedén el lehet juttatni az etetőanyagot a megfelelő helyre, sokkal hatékonyabbá teszik a horgászatot, hobbi és verseny szinten egyaránt.

A dobókanállal történő bedobás egy nagyon egyszerű és praktikus technika a beetetéshez. Az eszköz segítségével különösen precíz módon tudod eljuttatni az etetőkeverék gombócokat rövid és közepes távolságokra. Ezután már nincs több dolgod, mint várni, hogy a halak odamenjenek, és ráharapjanak a csalira. Ha pedig szeretnél nagyobb távolságokat is meghorgászni, akkor a dobócső igénybevétele lesz számodra a megoldás.

A dobócső használata szintén nagyon egyszerű. Egy kis gyakorlás után már tökéletes pontossággal fogod tudni a számodra optimális területre juttatni a bojlit. A formáját tekintve egy hajlított csőhöz hasonlít. Sajátos alakjának és könnyű súlyának köszönhetően leveszi a terhelést a válladról, így nem fognak fájni az ízületeid a dobások miatt. Viszonylag széles átmérője lehetővé teszi a gyors és könnyű megtöltést. Egy jó minőségű dobócsővel jelentős távolságokra, akár 130-140 méterre is bejuttathatod az etetőanyagot.

 

Hogyan szerezd be a megfelelő eszközöket?

A megfelelő dobócső és dobókanál kiválasztása sokkal egyszerűbb, mint a parittya és az etetőrakéta beszerzése, mert itt nem kell figyelembe venni az általad használt horgászbot és a zsinór fajtáját. Egy könnyű, de strapabíró anyagból készült darab vásárlásával sosem lőhetsz mellé. Dobócső esetén a hosszát, és az átmérőjének a nagyságát kell ellenőrizni, hogy beleférjenek az általad készített etetőanyag golyók. Emellett érdemes még a súlyát is megnézni, illetve, hogy a markolatát ellátták-e csúszásgátló anyaggal. A dobókanalak szintén méret szerint vannak csoportosítva, így kisebb és nagyobb darabok közül is tudsz választani, a célodnak megfelelően.

 

Az Epeca webshopjában csupa minőségi terméket gyűjtöttünk össze számodra, hogy megkönnyítsük a vásárlást. Lehetsz kezdő horgász vagy akár profi, itt biztosan megtalálod a tökéletes kiegészítőt!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák