CikkeinkA feeder szett előnyei

A jól összeválogatott felszerelés nagyon fontos a feeder horgászat során. A feeder szett előnyeiről, tartozékairól olvashatsz az alábbiakban.

Gyönyörű koratavaszi nap, ráadásul szabadságon, épp ideális a feeder felszerelés összeállításához, a felkészüléshez, hogy indulhasson a tavaszi “szezon”… de most jut eszembe, hogy meg kell javítani a régóta megígért ajtót, fel kell szerelni a polcot a hálóban, ráadásul ma nekem kell menni a gyerekért az oviba, a másikat edzésre vinni… végül ez a nap is felkerül a “lehetett volna” dobozba… Ismerős gondolatok?

Rohanó világunkban egyre több minden szól az instant megoldásokról, amik meggyorsítják a mindennapjainkat. A félkész megoldások “életmentőek” lehetnek azokban a helyzetekben, amikor nincs elég időnk.

Talán ez járhatott azoknak a horgászoknak a fejében is, akik elkezdtek különböző horgászfelszerelés szetteket összeállítani, levéve vállunkról az utánajárás terhét.

A feeder szettek nagy előnye, hogy nem kell bajlódnunk a botokhoz illő orsó, az orsóhoz való főzsinór, a dobósúly ideális méretének keresgélésével, hiszen az összeállítás során ezt már helyettünk megtették. 

Kinek jó a feeder szett

Sokan szeretünk bíbelődni a kötésekkel, a végszerelék elkészítésével, viszont erre rendszerint nincs elég idő. 

A feeder szetteket sok esetben horgászatra készen forgalmazzák, így nincs más dolgunk, mint rátűzni a csalit, benedvesíteni az etetőanyagot, s kezdődhet is a horgászat. 

Ez nagy segítséget jelenthet annak is, akinek még nincs kellő tapasztalata a szerelésben. 

A feeder szettek további nagy előnye, hogy kezdő horgászok is megfelelő felszereléssel horgászhatnak.

A piacon elérhető feeder szettek a tapasztalt, felkészült horgászok számára is kielégítőek lehetnek, az árak emelkedésével a felszerelések egyre professzionálisabb minőségűek.

Népszerű feeder szettjeink között itt válogathatsz:

https://epeca.hu/horgasz-szett/feeder-szett

 

Miből áll a feeder szett

Az összeállított feeder szettek tartalma széles palettán mozog, az alap összetevők mellett a gyártók gyakran különböző extra tartozékkal kínálják.

A szettek gerincét természetesen a feeder bot adja, mely minden esetben része az összeállításnak. A feeder szó jelentése etető, mely jelzi e módszer lényegét. Eredményessége főleg a sok dobásban, gyorsan bontó etetőanyagokban rejlik, így voltaképpen egy koncentrált etetést alakítunk ki. 

További fontos tartozék a dobósúly, melyek igen széles skálán mozognak. A felhasznált alapanyagok minőségének fejlődésével ezek a tartozékok is nagy fejlődésen mentek keresztül. Egészen más súlyokra lehet szükségünk folyóvízi feeder horgászat során, akár már 300 grammos szereléket is dobálhatunk. 

Az alap tartozékok között szerepelnek az orsók is.  Ezek gyártótól függően már fel vannak töltve a megfelelő főzsinórral. 

A szettek tartozékai lehetnek a különböző kosarak (method, hosszú előkés, bordás kosaras). A kosárméret szorosan összefügg a dobósúllyal, mivel a kosaraknak van saját tömegük, etetőanyaggal együtt pedig össztömegük, melyet figyelembe kell venni.

A feeder szettek további tartozékai gyártótól és összeállítástól függően széles palettán mozognak, ez lehet többek között etetőanyag, keverőedény, horog, botzsák, csali, merítőháló.

 

Hogyan válasszak szettet

A számunkra legideálisabb feeder szett választásához el kell dönteni, hogy milyen vízen szeretnénk horgászni. Ez a döntés nagyban meghatározza a felszerelés tartozékait.

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák