CikkeinkA horgászat első lépései – mi történik a nagy kapás előtt?

Az életben meg kell harcolni a javakért. Ez egy akciófilm bevezető szövege is lehetne, de itt most horgászatról van szó: megmutatjuk, mit kell tenned, ha kezdő vagy, de érdekel a „szakma”.

A legfontosabb dolog, hogy legyen horgászengedélyed. Kocsiba sem ülsz, ha nincs jogosítványod. A gyermek horgászoknak 14 éves korig nem szükséges állami horgászvizsgát tenniük, hogy legálisan is űzhessék a sportot. De azért jó, ha van papírunk – lehetőleg minél hamarabb. Ráadásul az sem árt, ha a szülők kerítenek online tananyagot, amelyeket át tud nyálazni a gyerek, amíg még nem ragad botot. Ha azonban már a szülinapi tortánkon 15 gyertya van, kötelezővé válik az állami vizsga.

Ami pedig még fontosabb, az a gyakorlat. Hatalmas segítség, ha nem egyedüliként döntjük el a családban, hogy mostantól mi fogjuk ki a világ összes halát, hanem már van egy tapasztalt horgász a belső, rokoni körökben, aki megtanít minket arra, hogy fizikai képtelenség a világ összes halát kifogni. Sokminden másra is megtanít, de erre biztosan. A magyarországi regisztrált horgászok száma körülbelül 350 fő, szóval nem olyan nehéz az ismerősi körökben rábukkanni egy-egy fanatikusra, akik szívesen beavatnak e gyönyörű szakma gyönyörű rejtelmeibe.

Ha esetleg még így sem találunk mentort magunknak, akár a vízparton, akár a közeli egyesületekben is csupa ilyen személyiséggel lehet találkozni, akik nemcsak segítenek az alapok elsajátításában, de besegítenek a helyes felszerelés beszerzésében is.

Ezután jön a mélyvíz – szó szerint. Ha minden készen áll, van mentorunk, van felszerelésünk, jön a dolog neheze. Amikor mi magunk állunk bele a szakmába és próbáljuk kifogni a halakat. Erről a szakaszról pedig következő cikkünkben olvashatsz jövő héten!

Köszönjük, hogy olvastál, találkozzunk legközelebb! 

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák