CikkeinkA kezdő és tapasztalt pecások kedvence: úszós horgászat

A víz simogatóan ringató hullámai, a napsugarak és az úszó tánca a víztükrön, és a várakozás izgalma – ez az, ami az úszós horgászatot olyan különlegessé teszi.

Mind a kezdők, mind a tapasztaltabb horgászok kedvelik ezt a módszert, mely nem csupán egy technika, hanem egy valódi életérzés is. Az úszós horgászat egyszerű, mégis hatékony módszer a horgászok számára, olvass többet róla!

 

Az úszós horgászat alapjai

Az úszós horgászat lényege nem a bonyolultságban rejlik, hanem a tapasztalat és a türelem gyümölcsében. Az úszós horgászat alapjait mindenki könnyedén elsajátíthatja. Egy jól kiegyensúlyozott úszó, egy megfelelő csali és az alapvető technikák ismerete vezet a sikerhez. A víz bármely rétegét feltérképezheted vele, a felszínent vagy éppen a vízfeneket meghorgászva.

Az úszó antennája hűen közvetíti a halak reakcióit – süllyedés, kiemelkedés vagy éppen vízre való felfekvés formájában. Egy jól kiválasztott úszóval és horoggal minden kapást érezni és látni fogszi.

 

Mire horgászhatsz úszós technikával?

Az úszós horgászat sokszínűsége abban rejlik, hogy szinte bármilyen halat célba vehetsz vele. Békés halak, mint például a ponty, amur vagy kárász, ugyanúgy meghódíthatók ezzel a módszerrel, mint a ragadozók – csuka, süllő vagy harcsa. Az úszós horgászat mindkét világban otthonosan mozog, hiszen a módszer alkalmazkodik a célhal típusához és viselkedéséhez.

 

Úszós szettek az Epeca kínálatából

Ha ragadozókra mennél, bátran ajánljuk a Carp Zoom úszós csukázó szettet. Ezzel a klasszikus és fantasztikus összeállítással méltó ellenfele leszel a legfalánkabb csukának is.

A szett tartalma:

  • 270 cm-es, 40-80 g dobósúlyú bot,
  • 50-es méretű orsó (1 csapágy),
  • 30-as főzsinór,
  • 1-1 db 18 g-os csukázó úszó, drótelőke,
  • 2-es méretű hármashorog,
  • Doggy crank wobbler,
  • Ólom és ütköző

 

A Nevis keszegező-pontyozó úszós szettet minden pontyozó horgász imádja. A szett minden szükséges eszközt tartalmaz, amelyekre szükséged lesz ahhoz, hogy sikeres legyél a vízen.

 

Szerezz be mindent az Epeca webshopjából a sikeres úszós horgászathoz!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák