CikkeinkA megfelelő rod pod, tripod kiválasztása

A rod pod és a tripod hasznos eszköz, ha horgászat közben meg akarja támasztani a botot. Most elmondjuk, milyen szempontokat vegyen figyelembe vásárláskor.

Egy idő után minden horgászban kialakul az általa kedvelt pecázási stílus, közben nekiáll beszerezni a számára tökéletes horgász szett elemeit. Kezdetben a bottartó lesz a horgászbot alátámasztása, aztán valószínűleg egy-kettő tripod is bekerül a horgász felszerelésbe. Idővel a bojlis horgászat egyik eszköze a rod pod is helyet talál a csomagtartó hátuljában. Alt Benjamintól kérdeztem meg, hogy hogy megfelelő rod pod kiválasztásakor mire érdemes ügyelni.

 

Hová megyünk horgászni?

Nagyjából tudnunk kell, hogy milyen vízpartra, milyen területre szeretnénk menni horgászni. Ennek megfelelően tudjuk kiválasztani a számunkra megfelelő rod podot. Nem mindegy, hogy partról, stégről vagy kövezésről szeretnénk halakra vadászni! Az is fontos lehet, hogy milyen növényzet van az adott vízterületen. Egy beton stégnél elég, ha egy kisebb méretű, könnyebb rod pod áll rendelkezésünkre. Itt kevés állítási lehetőség is elég lehet, hiszen sima, egyenletes lesz a horgász hely. Ilyenkor valószínűleg a botokat sem kell az égig feltámasztani.

Egy folyó vízen, vagy erősebben áramló csatornán más a helyzet! Ha rod podról szeretnénk horgászni ott valószínű, hogy a horgászbotot merőlegesebbre kell állítani. Sűrű növényzettel borított vízpartra már egy nagyobb méretű, erősebb rod pod javasolt. Ennek az eszköznek a lábait tágabb keretek között lehet állítani. Vannak olyan horgászhelyek is, mint például a horgászok körében csak „Zöld pokolnak” (Háromfai horgásztó) nevezett tó, ahol a növényzet miatt az égbe állítják fel a horgászbotok végeit, hogy minél kevesebb zsinór jusson be a vízi növényzet közé. Ezeknek az eszközöknek sky pod a nevük, itt a horgászbot vége szinte teljesen felfelé mutat. A Háromfai horgásztó mellesleg egy olyan népszerű horgászhely, ahol méretesebbnél méretesebb halak kerülnek ki a vízből.

A megfelelő rod pod kiválasztásánál természetsen az egyik elsődleges szempont az is, hogy mekkora összeget tudunk rászánni a hobbinkra.

 

Rod pod árak

Az olcsó rod pod valószínűleg egy gyengébb minőségű alumínium vagy üvegszálas megoldás lesz, esetleg egy kevésbé jó konstrukciójú acélból készült darab. Ezek nagyjából 15.000-20.000 Ft összegért már beszerezhetők. Egy rozsdamentes acél rod pod, masszív szerkezettel felépítve 4 külön állítható lábbal, dönthető felsőrésszel polírozva, vagy szál csiszolva, akár 100 000 Ft-ba is kerülhet! Ezt persze nem mindenki engedheti meg magának, de nagyon sok helyen nem is szükséges, hogy ilyen minőségű rod poddal horgásszunk.

 

Tripod

Sokszor egy tripod használata is elég. Ezt főleg folyóvízi horgászok körében lehet látni, persze csatornaparton és állóvizeknél sem szokatlan a használatuk. A tripod egy három lábon álló bottartó alkalmatosság, amit minden körülmények között fel tudunk állítani. Tudvalévő, hogy ha valami három lábon támaszkodik az a legstabilabb! Ezt úgy helyezik el, hogy a bot feje az égboltnak álljon, vagy minél fentebb, hogy a sodrás minél kevesebb zsinórt tudjon húzni.

Nekem van többféle leszúróm, és tripodom is, ez mind saját gyártás! Foglalkozásomból és több évnyi pecázásból adódóan ezeket az eszközöket saját igényeimnek megfelelően tudtam alakítani.

Persze azok a pecások, akiknek nincs ilyen lehetősége gyártásra azok is nagyon sokféle termékek közül tudnak válogatni horgász webshop vagy horgászbolt termékei között!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák