CikkeinkA rakós botos horgászat fortélyai

Mi az a rakós botos horgászat és miért egyre népszerűbb a magyar horgászok körében? 

Valóban olyan eredményes, mint azt sok tapasztalt pecástól hallani lehet? Milyen legyen az első rakós botos topset? Ezekre a kérdésekre keressük a választ cikkünkben, olvass tovább!

 

Mi az a rakós botos horgászat?

A rakós botos, úszós technika csodaeszközei leginkább versenyeken láthatóak, de a hétköznapi pecázás során is egyre gyakrabban találkozhatunk vele a parton. Egy szuper eredményes eszközről beszélünk, amellyel kapitális fogásokat vezethetsz a partra! Ezzel a módszerrel elképesztően precízen, pontosan felkínálhatod a csalit a halaknak, a koncentrált etetés és horgászat mestere. Ugyan egy nagy eszköz- és helyigénnyel rendelkező technikáról beszélünk, azonban a szenvedélyes, mindenre elszánt horgászoknak és azoknak, akik valami újat, kalandosat keresnek, ki KELL próbálniuk a rakós botos horgászatot! A pontos etetés miatt akár percenként is jöhetnek a kapások, valódi élménypeca alakulhat ki.

A módszer kulcsa maga a bot, amely egy hosszabb, akár 10-12 méteres bottesttel rendelkezik, orsó nélkül. Fárasztás során rövidítve kell vezetni a halat, tehát a rakós bot elemeit szétcsúsztatjuk, így már egy rövidebb bottal kell a békés ellenfelet a partra vezetni.

Arra azonban figyelned kell, hogy a rakós bot egy eléggé törényen eszköz! Körültekintően kell elhelyezkedned vele a parton és teljesen szakszerűen kell használnod.

 

A rakós bot legfontosabb részei - TOPSET

A topset a rakós bot első néhány tagja, ezeket nevezzük a rakós botos horgászat lelkének. A topset segítségével egy pillanat alatt tudsz szereléket váltani, hiszen csak leveszed az aktuális elemet és kicseréled a következőre. Így szinte semmi sem érhet váratlanul, mindenre fel lehetsz készülve!

A rakós botodból csak a topsetek segítségével tudod kihozni a maximumot. Na de mégis milyen topsetek közül érdemes választanod? Ez nagyban függ a célhaltól, a környezettől és a Te igényeidtől, tehát, hogy milyen típusú, milyen hosszú darabokra van szükséged.

 

Rakós botos kiegészítők az Epeca polcáról

A rakós botos horgászat sok kiegészítővel, aprócikkel járó technika, melyek viszonylag magasabb áron szerezhetők be. Ilyen kiegészítő például a bottartó. A TOP Mix négylábú bottartó, a Trabucco TOP Range tripod roller, valamint a rakós bot tartó Pole Sock Double tökéletes választások lehetnek, ha a rakós botos horgászat mellett teszed le a voksod. A keresgélésbe fektetett idő, energia és a befektetett pénz azonban gyümölcsöző horgászélmények formájában fognak megtérülni!

 

Szeretnéd kipróbálni a rakós botos horgászatot a 2023-as szezonban? Szerezz be mindent hozzá az Epeca webshopjából!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák