CikkeinkAlt Benjamin tapasztalatai a horgász székekkel

Soron következő cikkünkben a tapasztalt horgászt, Alt Benjamint kérdezzük meg, hogy milyen tapasztalatai vannak a horgász székek kapcsán.

Ilyen horgász székekkel találkoztam

Többfelé járok horgászni az országban és mindenféle horgász ülőalkalmatosságot láttam már. A legegyszerűbb és legkényelmetlenebb fordított vödörtől elkezdve a 3-4 lábas székeken keresztül a méregdrága horgászfotelekig nagyon széles a palettával találkoztam már.

Vannak olyanok is, akik szék nélkül állva pecáznak, ha van egy kis idejük lemenni a partra, és kézben tartva a horgászbotot várják a kapást. 

A könnyen szállítható 3 lábas és vödrös megoldást sokszor biciklivel a partra érkező idősebb horgászok használják. Az ő elszántságuk vitathatatlan. 

A kicsit komolyabb horgász szék megtalálható karfával és anélkül is. Hozzám a karfás megoldás áll közelebb, azokat kényelmesebbnek találom. Ezek kedvező áron megvásárolhatóak és könnyű őket szállítani. 

Komolyabb horgászok már a magasabb árfekvésű horgász fotel, vagy versenyláda megvételénél döntenek, mert ezeken további funkciók is találhatóak. Nem csak kényelmi extrákkal rendelkeznek, hanem a horgászathoz nélkülözhetetlen eszközök is tárolhatóak rajtuk. 

Kövezett partokon a biztonsági funkciónak is szem előtt kell lennie. Ehhez elengedhetetlen, hogy állítható lábai legyenek a horgász széknek.

Ide kattints webáruházunk horgász szék választékához!

Ilyen horgász széket használok

Én egy Korum Delux X25 horgász széket használok, amit feeder fotel néven is megtalálhatunk. Ezt a terméket egy éve vásároltam, akkor 50.000 ft körül volt az ára. Ez versenyláda rendszerű 25-ös lábakkal van ellátva, mind a 4 lába külön állítható. Ez a horgászfotel megfelel a testmagasságomnak és a testsúlyomnak is. (187 cm/120 kg) Minden héten használom, és a jelek szerint még 2 évig bírni fogja a kalandokat. Általánosságban mondva ezekre a fotelekre mindenféle versenyláda kiegészítő beszerezhető és csatlakoztatható. Ilyenek például a napernyőtartó, oldaltálcák, kézmosó tál, bottartó adapterek, száktartó adapter, lábtartó. Lényegében csak annyi fogja megkülönböztetni egy ládától, hogy használatakor egy nagyon kényelmes fotelon ülünk, viszont ott van a kezünk ügyében minden eszköz, amire szükségünk lehet egy horgászat során.

Ezért találkozhatunk már versenyen fotelekről horgászó emberekkel. Sokkal kényelmesebb, mint egy láda és talán könnyebb is szállítani. 

A székem nagyon kényelmes, a lábak nem csúsznak meg használat közben. Nagyméretű sár tappancsokkal van ellátva, ezért nem is fog elsüllyedni, ha esne az eső. Az ülő felület könnyen takarítható, porszívó segítségével nagyon könnyű tisztán tartani.

Egy közepes méretű autóm van és azzal kényelmesen szállítható a rengeteg már egyéb horgász felszerelésemmel együtt. 

És a többiek? 

A horgásztársaim mindenféle horgász széket használnak pecázáskor. Egy régi Korum fotelen keresztül a Carp Zoom foteleken át a saját gyártású horgász székig minden van. Barátaimat az sem bántja, ha néhány darab hiányzik az ülőalkalmatosságokról. Az egyik le is szerelte a karfát, mert zavarta matchezés közben. A karfa azóta sem került vissza, de valahol megvan, biztos nem dobta ki.

Ezekről a székekről tudok érdemben nyilatkozni. Végezetül azt javaslom, hogy gyerünk pecázni!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák