CikkeinkAmur a horgon - Az egyik legnépszerűbb nyári hal horgászatának titkai

Az év bármely szakaszában kifoghatod az új amur rekordot, de erre a legnagyobb esély nyáron a felmelegedett vizekben, TEHÁT MOST VAN

Ne várj tovább, kezdődhet az amur kaland! Na de hogyan lehetsz a legsikeresebb ennél a békés óriásnál, milyen fortélyokat kell bevetned ahhoz, hogy a víz legnagyobb amurja találjon a horgodra? Olvasd el cikkünket és tudj meg mindent az amurról! A cikk végén egy tökéletes, halmágnes amurozó recepttel is szolgálunk!

 

Az amur horgászata

Az amur a közönségszavazáson nagy esélyekkel indulhatna a ponty mellett, a magyar horgászok egyenesen imádják. A küzdeni akarása, az ereje és hosszas fárasztása teszi igazi sporthallá, képes a végletekig hajtani magát. Nagy küzdésre kell számítanod! Az amur fogáshoz mindenképpen egy erősebb felszerelést kell választanod, hogy szakadás nélkül kibírd a fárasztást. Eredetileg folyóvízi hal, hazánkban azonban bármelyik vizünkben megtalálhatjuk. Nagyrészt növényi táplálékot fogyaszt, így a növényzet sűrűjében, vagy a nádasban kell kutatnod. A kukorica és a tigrismogyoró a gyengéje, ezekkel garantáltan a horgodra édesgetheted. A magyar rekord 40,5 kg!

A melegebb vizet jobban kedveli, akkor a víz minden rétegében előfordul, így nyáron gyakrabban láthatod a vízfelszín közelében csapatostul „legelni”. Éjjel egészen a part közelében akadhat a horgod, így az éjszakai horgászatot is emlékezetessé teheti.

A pontyozó és az úszós felszerelésed tökéletesen helytáll majd az amur esetében is, viszont a stílusodon változtatnod kell! Az amur egy sokkal óvatosabb, gyanakvóbb hal, a legkisebb ellenállást is érzékeli, így az ólmozásnál jobban kell figyelned.

 

“Amur az úr” - Júliusban is hódít

Az “Amur az úr” júniusi amurozó receptünk még júliusban is felpezsdíti a vizeket és megdobbantja a kapitális amurok szívét! Kifejezetten amurokra terveztük, minden alapanyagot megtalálsz a csomagban, amit ez a fajta hal imád. Többféle vízinövény keverékét, kukoricát és aromákat, valamint tigrismogyorót és ananászos waftert is találhatsz az összeállításban.

 

A szett teljes tartalma:

  • CarpZoom amur etetőanyag, 1 kg
  • Haldorádó főtt kukorica, 1 kg
  • Haldorádó Turbo tigris -natúr
  • Stég Product Upters Smoke Ball 7-9mm - pineapple
  • CarpZoom folyékony aroma amurnak, 200 ml

 

Itt megnézheted a csomagot közvetlenül bevetés előtt:

 

Az Epeca kínálatában mindent megtalálsz, ami az amur fogáshoz szükséges lehet! Szerezz be királyi halhoz méltó királyi szetteket és döntsd meg a magyar rekordot!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák