CikkeinkMi a szegedi halászlé titka?

A nyári halfesztiválok után végre megint belemerítheted a kanaladat egy gőzölgő halászlé sűrűjébe. 

A karácsonyi vacsora sláger étele, az ünnepi ebéd csúcsa, minden horgász hihetetlen magasságokba tud emelni egyetlen tányér hallevet. A karácsonyi nagy hajrá előtt egy kis kutatásra invitálunk. Gondolkodtál már azon, hogy vajon mitől ilyen mesteri a szegedi halászlé? Nyomozz velünk és tudd meg miben rejlik a szegedi halászlé csábító ereje!

 

Mi a jó halászlé titka?

A karácsonyi vacsorát generációk óta örökölt, pontos receptek alapján készíted, vagy minden évben hozzáadsz az ételekhez valami extrát?  A passzírozós technikánát alkalmazod, vagy bevezettél egy forradalmi újítást a halászlé főzés művészete területén? Ponty, kárász vagy harcsa? Ha szeretettel és lélekkel főzöd, mindegy a módszer és a halfajta, az eredmény és a vendégek arcán ülő jóllakott mosoly a lényeg.

 

De mitől lehet igazán jó a halászleved?

Röviden:

  • Friss hal
  • Minőségi alapanyagok
  • Tökéletes fűszerezés (egy csipet füstölt paprika a bogrács íz imitálásáért)
  • Jó társaság

Ha ezeket mind kipipáltad, olvass tovább a szegedi halászlé legendájának kiderítéséhez!

 

Mitől ilyen mennyei a szegedi halászlé?

A szegedi és a bajai, avagy a tiszai és a dunai halászlé legnagyobb különbsége, hogy az elsőnél először alaplé készül, amelybe kerül később a hal. A dunai változatnál minden egyszerre kerül a fazékba, bográcsba és még tészta is készül hozzá.

Mostanában azt láthatjuk, hogy a tiszai oldalnak erősebb a tábora, lássuk miért rajonganak ezrek ezért az ételért!

Kívülről minden halászlé egyforma: kell hozzá víz, hagyma, só, paprika és hal. Az időzítésen és az alapanyagokon múlhat a siker. A szegedibe értelemszerűen makói hagyma, szegedi paprika, parajdi só és tiszai hal kerül. Most lássuk az időzítést: a szegedi technika szerint az alaplébe lepasszírozott halhús kerül, melyet először makói hagymával főznek össze, majd a halfiléket bekockázzák, fűszerezik, ezután ezt is belefőzik a lébe.

 

Szegedi vagy bajai? Kár összeveszni rajta! A lényeg, hogy az asztalon legyen!

Kellemes ünnepeket és finom halászlevet kívánunk a karácsonyi terítékre minden olvasónknak!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák