CikkeinkCSALIÖTLETEK, AMELYEKET OTTHONRÓL IS BESZEREZHETSZ

A vonzás törvénye alapján: minél jobb a csali, annál jobb a kapás is. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány olyan pontycsalit, amely valódi halmágnes lehet egy-egy horgásztúrán!

  1. Az első közös kedvence embernek és halnak: a kukorica

A kukorica eleve az egyik legnépszerűbb csali, amelyet az élet megteremtett a horgászat számára. Olcsó is, ezáltal nagyon népszerű. A halgazdaság egyik alapvető tápláléka, így nagy előnyünk a halakkal szemben, hogy már ismerik. Hazai pályán csapunk le így rájuk, hiszen nem fognak gyanút. Aki már horgászott valaha, annak valószínű, hogy kukorica is akadt már a keze ügyében. Annak is, aki moziban volt, de akkor elképzelhetjük, milyen élmény lehet egy horgásznak moziba menni. Vagy egy halnak.

  1. Kell, mint egy falat kenyér

A kenyeret valószínűleg nem kell sok embernek bemutatni. A horgászat egyik alapfeltevése. Különlegessége, hogy szinte minden halfajnak adható. Bár cápát ne nagyon fogjunk vele. Nem is gondoltuk volna, hogy a kenyér és a divat egy mondatban szerepelhet a blogon valaha, de a kenyér valóban divatba jött újra a horgászok körében. Egyre több horgászbolt veszi vissza kínálatába, hiszen egyre többen is keresik. Nagy hátránya azonban, hogy nem túl tartós, ha víz éri.

  1. Giliszta

A horgászok háromféle gilisztát preferálnak a leginkább: a trágya gilisztát, a dendrobaena gilisztát, valamint az esőgilisztát. A giliszta a halak egyik kedvenc tápláléka, a horgászboltokban általában a leggyakoribb gilisztaféle a dendrobaena. Az esőgiliszta beszerzése egy picit macerásabb, hiszen ahhoz meg kell várnunk a párás hajnalokat – és az sem árt, ha van a környezetben zöld terület. Nem kifejezetten pontycsalik, de a vastagabb giliszták már azok érdeklődését is felkeltik.

Reméljük, hogy adtunk egy-két jó ötletet! Találkozzunk legközelebb is!

  

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák