CikkeinkDunántúli horgászparadicsomok, amiket érdemes meglátogatnod

Ha a Dunántúl legjobb horgásztavaira gondolsz, valószínűleg neked is a Balaton jut először az eszedbe. 

A magyar tenger egy rendkívül népszerű hely, ahova szívesen jár vissza az ember. Azonban sok más, kevésbé ismert horgászhely is található a térségben, amiket szintén érdemes legalább egyszer minden horgásznak meglátogatnia a pályafutása során! Cikkünkben összegyűjtöttük számodra a legkülönlegesebb tavakat, amelyek biztosan elnyerik a tetszésed!

 

Szóljon a következő horgásztúrád a kényelemről Zala megyében!

A Sárberki horgásztó tökéletes választás, ha kikapcsolódásra vágysz. A rendkívül jó vízminőség lehetővé tette a folyamatos haltelepítést, így gyakran találkozhatsz nagyméretű ponttyal, amurral, süllővel és csukával, de fogtak már ki 79 kilós harcsát is. A tavat 15 gyönyörű faház veszi körül, amik tökéletes szálláshelyet kínálnak családi nyaralásokhoz vagy baráti összejövetelekhez. Felejtsd el gyerekkorod tábori élményeit, és foglalj le egy modern stílusú, igényes, kilmatizált apartmant, hogy a következő horgásztúrád a kényelemről és a pihenésről szóljon! Az igényes vendégházak és a festői kilátás rögtön levesz a lábadról.

 

Ha pedig már Zala megyében jársz, akkor bűn lenne kihagyni a Kis-Balatont. A tó a maga különleges környezetével a Dunántúl egyik legszebb részét képezik. Ha szeretnél igazán közel kerülni a természethez, akkor ez a legjobb választás. Egyedülálló élővilágának köszönhetően kiszakít a stresszes hétköznapokból. A zöld füves, ligetes környezetben garantáltan eltölt majd a béke és a nyugalom. Egyedül a madárcsicsergés hangja törheti meg a csendet. A tóban rengeteg ponty, amur, keszeg, balin, csuka, süllő és harcsa él, de gyakran találkozhatsz angolnával is.

 

Veszprém megye a hatalmas halak élőhelye

Csak kevesen ismerik a Lőrintei-víztározót, pedig óriási lehetőségeket rejt. A 2-5 méter mélységű tó kiváló pergető hely, az intenzív haltelepítésnek köszönhetően nagy számban elszaporodtak az óriási méretű példányok. Rendkívül változatos az élővilág, horgászhatsz pontyra, amurra, busára, keszegre, kárászra, és szinte minden ragadozó halra is. Egész évben lehet napijegyet váltani, és éjszakai horgászatra is van lehetőség. A víztározó könnyen megközelíthető autóval, így nem kell messziről gyalog cipelned a horgászfelszerelésed.

 

Ha pedig igazi kihívásra vágysz, akkor a Széki tó a te helyed. A mederben rengeteg tuskó és akadó található, amik a legjobbakat is próbára teszik, de cserébe hatalmas fogásokra lehet bukkanni. Ha szeretnéd új szintre emelni a tudásod, itt megvan rá a lehetőség. A rendkívül magas halsűrűségű tó leggyakoribb fajai a ponty, az amur, a harcsa, a süllő, a sügér és a bodorka. A táj természeti adottságainak köszönhetően tökéletes helyszínt biztosít családi kirándulásokhoz is.

 

Gyönyörű tájak Somogy megyében

A Sziget tó Kaposvár és Szántód között található, 25 km-re a Balaton-parttól. A 4,8 hektár méretű vízfelület különösen szép látványt tár az odalátogatók elé. A távolban magas dombok láthatók, a tó közepén pedig egy élénk zöld sziget helyezkedik el. A leggyakoribb halfajok a ponty, az amur, a csuka, a harcsa, a süllő, a kárász és a keszeg. A vízparton rengeteg szabadidős tevékenységre van lehetőség. Ha szeretsz a szabadban főzni vagy kempingezni, akkor mindenképpen látogass el ide!

 

Végül pedig nem hagyhattuk ki a listából a Deseda tavat sem. A Kaposvártól északra található horgásztó tökéletes hely pecázásra, nyaralásra és kirándulásra egyaránt. A Deseda Magyarország leghosszabb tava, így nem kell félned a zsúfoltságtól, békében élvezheted a csendet és a nyugalmat. Továbbá rengeteg horgászverseny is megrendezésre kerül, amelyek kiváló alkalmat biztosítanak számodra, hogy megcsillanthasd a tudásodat. A békés halak közül a ponty, az amur, a dévérkeszeg és a kárász is megtalálható a tó halfaunájában. Ha pedig inkább ragadozó halra horgásznál, akkor gyakran találkozhatsz süllővel, harcsával és csukával is.

 

Ha sikerült meghoznunk a kedved egy dunántúli horgásztúrához, akkor ne várj tovább! Minden szükséges eszközt biztosítunk számodra az Epeca kínálatából.

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák