CikkeinkEtetőrakéta a nagy fogásokért!

Szeretnél ebben a szezonban berobbani a legnagyobb fogásokkal?

Az igazi ízbomba etetőanyagot már összeállítottad és már csak el kellene juttatni a célhalakhoz? Tudjuk a megoldást! A pontos etetés nagyobb sikerekkel járhat! Az eredményes etetés egyik eszköze pedig az etetőrakéta! Olvass tovább és tudd meg az etetőrakéta előnyeit és helyes kiválasztását! 

 

Milyen nagy előnyei vannak az etetőrakétának?

Az etetőrakéták kulcsfontosságú szerepet játszanak az etetés folyamatában. Lényegük, hogy a vízbe érés után szétnyílnak és így engedik ki magukból a betárazott etetőanyagot. Ez már önmagában egy hatalmas előny, hiszen nem kell csúzlival, parittyával, dobócsővel vagy egyéb módszerekkel a megfelelő helyre dobálnod az anyagot. Egyszerűen meg kell töltened a kis rakétát és már indulhat is felfedező útjára a víz alatt! Ebből kifolyólag a másik vitathatatlan előnye, hogy nagy távolságok meghorgászásakor sem kell aggódnod a megfelelő beetetés miatt, hihetetlen egyszerű lehet vele a dolgod. Ezen felül a gyorsasága, egyszerűsége és nagyszerűsége miatt is ennyire népszerű a horgászok körében!

 

Hogyan válassz etetőrakétát?

Ahogyan a legtöbb horgászfelszerelésből, úgy az etetőrakétából is hatalmas kínálat áll rendelkezésre a piacon. Nem mindegy azonban, hogy milyen nagyságú, súlyú, színű és kialakítású etetőrakétát választasz. Most segítünk eldönteni, melyik fajta lesz a legmegfelelőbb a számodra! 

Az etetőrakéták általában 3 fajta méretben érhetőek el: mini, midi és nagy változatban. A választás előtt számításba kell venned a meghorgászni kívánt területet, és távolságot, valamint a horgászbotod paramétereit is. Természetesen minél nagyobb etetőrakétát választanál, a botodnak azzal egyenesen arányosan kell strapabíróbbnak, masszívabbnak és erősebbnek lennie. A rossz méret megválasztása esetén a túlterhelés miatt akár el is törhet a horgászbotod, így nem árt jól átgondolni a méreteket! Ez hatványozottan igaz bojlis és feeder bottal történő pecázás során.

A bot után rögtön következhet a zsinór szemrevétele. Etetőrakéta használata során érdemes vékony átmérőjű, monofilt zsinórt választani, hiszen a vastag átmérőjű zsinór magas súrlódáshoz vezethet a bot gyűrűjében. Válassz olyan zsinórt, amely igazodik a horgászstílusodhoz és az etetőrakéta méretéhez is! 

 

Az Epeca kínálatában rengeteg fajta és méret közül választhatsz, etetőrakétából nincs hiány! 

Köszönjük, hogy olvastál, találkozzunk legközelebb!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák