CikkeinkHa horgászernyőt vennél, ezt érdemes elolvasnod!

Senki sem szeretné, hogy a székén, ládáján, foteljén ülve a nyakába csöpögjön az eső, épp csak egy kicsit kisebb intenzitással, mintha a szabad ég alatt ülne.

Mai cikkünkben Alt Benjamint kérdezem arról, hogy milyen is egy jó horgászernyő. A rövid válasz az volt, hogy "a jó horgász ernyő mindenképp masszív kell, hogy legyen, megfelelő vastagsággal, hogy jól árnyékoljon és nyilván vízálló vagy vízlepergető anyagból". Sajnos nem minden ernyő felel meg ennek a kritériumnak, ezért most egy kicsit bővebben is beszélünk a témáról.

Lehet kapni mindenféle ernyőt barkácsboltokban, sportáruházakban és piacokon. Sokszor nagyon szép színesek, de a strandra valók igazából, mert maximum a nap ellen fognak védeni, de az eső ellen nem. Senki sem szeretné, hogy a székén, ládáján, foteljén ülve a nyakába csöpögjön az eső épp csak egy kicsit kisebb intenzitással, mintha a szabad ég alatt ülne.

Milyen a jó horgász ernyő?

Nagyon széles a választék, egészen 180 cm-es átmérőtől egészen a 3m-es átmérőig találhatunk ernyőket. Persze mindenki saját maga dönti el, hogy mekkorára van szüksége, mert nem mindegy, hogy egy kemping székről kevés eszközzel horgászunk, vagy egy versenyládáról mindenféle arzenállal felszerelkezve. Az utóbbihoz természetesen már a nagyobb ernyő fog kelleni és a kialakítását is vegyük figyelembe. Vannak már ernyők, amiken V alakú bevágást fogunk látni, így könnyebb kezelni a botot. Az ernyő fontos, hogy dönthető legyen és masszív árnyékot is hagyjon maga alatt. 

Vannak kimondottan UV szűrős ernyők is a piacon. Persze ne feledkezzünk meg a naptej használatáról sem, mivel ha szerencsénk van, akkor sűrűn ki kell jönni a horgász ernyő alól jó kapás mellett!

Rendszeresen tudunk leégni az ernyő alatt is, hiszen nem csak föntről kapunk sugárzást, hanem a víztükör is nagyon sokat tud visszaverni!

Az ernyőkből léteznek sima ernyők és úgymond sátras ernyők is. A sátras horgász ernyő azt jelenti, hogy az ernyőn körbe fel tudunk cipzárazni ugyanolyan anyagú kis ponyvát, tehát lesz oldala is az ernyőnek. Így még jobban véd az esőtől, napsütéstől és széltől.

Nagyon praktikus lehet, amikor szinte vízszintesen esik az eső és fúj a szél.

Aki nem szeret sátorban aludni, az akár egy ilyen sátras ernyő alatt is egészen kényelmesen kis páholyt tud magának kialakítani. Egy 250 cm átmérőjű horgászernyő alá már kényelmesen befér egy kisebb méretű ágy is, amin remekül elszundikálhatunk.

Horgász ernyő árak

Áruk 10.000Ft- 40.000 Ft intervallumban található, és én az arany közép utat tudnám javasolni. A 20.000-25.000 Ft értékű horgász ernyő már egy nagyon jó minőséget képvisel, ami egy egyszerűbb horgászat mellett mindenkit bőven ki fog szolgálni. Úgy hiszem, hogy komoly, drága ernyők legtöbb esetben versenykörülményekre vannak kifejlesztve.

Ezek szuper masszívak, könnyűek, mindent szűrnek, eső állóak. 

A kialakításról

A horgász ernyő szállítási mérete nagyjából 120-170 cm között változhat. Ez függ az ernyő átmérőjétől, mert azzal egyenes arányban nő a szállítási hossz is. A lábuk teleszkóposan állítható, így ki is vehető és a hozzá kapott gyári tokjába bele is fog passzolni minden esetben. Az ernyőhöz tudunk még vásárolni ernyő leszúrót, vagy talpat. Ez arra való, hogy a kemény földbe is le tudjuk helyezi, csavarozni vagy taposni. Ehhez kell horgászernyő strapabírása, hogy egy agyagos földbe is le tudjuk tenni, akár saját testsúllyal is ránehézkedve.

Stégen a különböző horgászernyő tartó karokkal, talpakkal fogunk boldogulni, amiket beszerezhet webáruházunk kínálatából is. Ezekkel a horgász székekre erősíthetjük és akkor az megtartja az ernyőt. Olyan talpat is használhatunk, amit vízzel tudunk lesúlyozni, esetleg egy X lábbal tudunk stabilizálni. A lényeg, hogy nincs megoldhatatlan szituáció, ha horgászatról van szó!

Végül azt szeretném javasolni, ha horgászathoz szeretnénk horgászernyőt vásárolni, azt mindenképpen horgászboltban tegyük!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák