CikkeinkHasznos tippek nyári horgászathoz

A hőmérséklet melegedésével a horgászkedv is egyre emelkedik.

A gyönyörű napsütéses időben szinte bűntudatunk lenne bent maradni a házban. Ilyenkor minden horgász fejében megszólal a kis hang: Vár a tópart! Előkerül a horgászfelszerelés, a csali gyűjtemény, és természetesen pár behűtött sör is helyet kap a táskában. Kedvenc elfoglaltságod még a 40 °C-os hőséget is elviselhetővé teszi. Egy terebélyes fa árnyéka, egy-egy hűvösebb fuvallat, vagy a jó társaság rögtön elvonja a figyelmed a kánikuláról. Azonban nem szabad megfeledkezned róla, hogy a halakat is megviseli a magas hőmérséklet. Emiatt különösen oda kell figyelned rá, hogy megfelelő helyen és technikával próbáld horogra csalni őket. Cikkünkben megosztunk veled néhány hasznos tippet a sikeres nyári horgászat érdekében.

 

Hol keresd a halakat?

Nyáron a tavak vize is egyre melegebb. A melegedés a halaknak egy ideig csak növeli az étvágyát, viszont egy 25 °C-os, vagy afeletti vízhőmérséklet ennek pont a fordítottját okozza. A halak elbújnak a víz mélyebb, hűvösebb rétegeiben és a medertörésekben. Ilyenkor érdemesebb ezeket a helyeket megcéloznod a horgászatod során. Az 1-1,5 méter mély tavakban ilyenkor nem ajánlott próbálkozni.

 

Mikor érdemes horgászni?

A folyamatos hőség csökkenti a halak kapókedvét, így egy érkező hidegfrontot mindenképpen célszerű kihasználni. Sokan próbálkoznak az éjszakai horgászattal is, mivel a hőmérséklet ekkor hűvösebb, a tavak vize alacsonyabbá válik. A magas páratartalmú napokon viszont nem érdemes horgászatra indulni. Ekkor ugyanis alacsonyabb a víz oxigéntartalma, a halak sokszor csak a túlélésért küzdenek.

 

A horgászat alapja a jó csalogató anyag

A kánikulában sokkal nehezebb előcsalogatni a halakat a rejtekükből, de nem lehetetlen. Minden a megfelelő etetőanyagon múlik. Ajánlatos ilyenkor a fűszeresebb, egzotikusabb ízekkel próbálkoznod, amik rögtön felkeltik a halak érdeklődését. Egy chilis vagy gyümölcsös aromával biztosan nem nyúlhatsz mellé. A csalik esetén is célszerű a feltűnő, színesebb darabokkal kísérletezni.

 

Figyelj oda a magadra is a hőségben!

A legfontosabbat pedig a végére hagytuk. Igaz, mindenki a sikeres horgászat érdekében indul útnak, de fontos, hogy odafigyelj a szervezetedre is a nagy melegben. Huzamosabb ideig ne tartózkodj a napon, keress inkább árnyékosabb helyet! Továbbá figyelj a megfelelő folyadékbevitelre is - és itt nem a folyékony kenyérre gondolunk! :)

Ha neked is megjött a kedved egy kellemes nyári horgászathoz, akkor ne habozz tovább! A sikeres pecázáshoz szükséges összes eszközt pedig beszerezheted az Epeca horgász webáruházból!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák