CikkeinkHogyan készülj fel egy horgászversenyre?

Gyerekkori álmod egy igazi horgászversenyen résztvenni? Idén több versenyt is megcélozhatsz! 

Ahhoz, hogy sikeres legyél és szép eredményt érj el, már most el kell kezdened a felkészülést. Olvass tovább és jegyzetelj, hasznos tippeket adunk, hogy 2022-ben több trófeát is hazavihess!

 

Mérd fel a terepet!

A versenyek előtt érdemes ellátogatni a helyszínre, akár többször is.  Mérd fel a verseny helyszínéül szolgáló horgásztavat, szerezz minél több információt. Vízmélység, a víz minősége, a tó halfajai, a víz növényzete, elrendezése és elhelyezkedése… Minden plusz infó jól jöhet a felkészüléshez! Ha teheted menj vissza a helyszínre többször is, próbálj ki minél több szakaszt, mérd fel a tó állapotait. Beszélgess helyi horgászokkal, kérj tőlük tanácsokat és tippeket, ezek a beszélgetések lehetnek a sikered kulcsai! Ne felejts el mindent feljegyezni!

 

Ne bízd a szerencsére! - Csalik minden ízből

Mindig legyen nálad a kedvenc csalid és minél több ízű és színű etetőanyag, horogcsali. A verseny napján az adott időjárási és környezeti körülményekben kell horgásznod, nem tudhatod előre melyik lesz a legkapósabb. Minél több féle csalival kísérletezel, annál biztosabb, hogy megtalálod azt a bomba íz és szín összeállítást, ami halmágnessé változtatja a horgodat.

 

A megfelelő stratégia kiválasztása

Ne rekedj meg egyetlen helyen! Horgássz meg sekélyebb és mélyebb vizeket, próbálkozz nagy bedobásokkal vagy rövidebb távolságokkal. Ha nem hoz eredményt egy stratégia, ne félj változtatni!

 

Készítsd fel a horgásufelszerelésed!

Szerezz be egy új felszerelést, vagy adj valami extrát a régihez! Ne feledkezz meg az olyan szükséges kiegészítőkről sem, mint a nagyobb méretű haltartó, a halvédelemhez elengedhetetlen eszközök és a halmérleget se hagyd otthon!

 

Készülj fel fejben!

A horgászverseny előtt tűzz ki magad elé egy célt, amit el akarsz érni és annak megfelelően válassz stratégiát, eszközöket. Mindig készülj B és C tervvel is, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés.

 

Szerezd be a horgászversenyre szükséges szetteket és kiegészítőket egy helyen! Az Epeca széles kínálata prémium minőség termékekkel szolgál, hogy felállhass a dobogóra!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák