CikkeinkHogyan növelheted a dobótávolságot?

Ha érdekel milyen felszereléssel és technikákkal érhetsz el extra nagy dobásokat, a legjobb helyen jársz!

Nem kell a legdrágább és legbonyolultabb botok között nézelődnöd, sokszor csak a módszeren múlik. Ebben a cikkünkben segítünk azoknak, akik szeretnének távolabbra horgászni és plusz méterekkel növelnék a dobásaikat.

Milyen legyen a felszerelés?

Az első és egyik legfontosabb tippünk: mindig használj dobókesztyűt! Sok sérülést és kellemetlen meglepetést megelőzhetsz vele.

Miután felvetted a kesztyűt ellenőrizd az orsót is. Dobás előtt mindig legyen a fék teljesen behúzva! Ha ez elmarad nagy sebeket szerezhetsz.

A nagy dobásokért mindig a lehető legvékonyabb főzsinórt használd! Minél vékonyabb, annál nagyobb távolságra tudod eljuttatni a csalidat. Az orsó dobja pedig legyen teljesen feltöltve zsinórral, így tud a legkönnyebben leperegni a damil dobáskor.

Szükség lesz még egy dobóelőtét zsinórra is! A főzsinórt és a dobóelőtét zsinórt pedig egy egyszerű és nagyszerű csomóval rögzítsd egymáshoz, hogy könnyedén tudjon futni a botgyűrűk között

Találd meg az ideális dobósúlyt! Minden botnak van dobósúlya, ha ehhez megtalálod a tökéletes ólmot megállíthatatlan leszel! Erre azonban nem találsz szentírást, ezt neked kell kitapasztalnod. Próbálj ki többféle súlyú ólmot és találd meg a legjobbat!

A jó technika csodákra képes

A nagy dobások soha nem csak a felszerelésen múlnak! Meg kell tanulnod a helyes dobótechnikát a 100 méteren felüli dobásokért. Ehhez rengeteg gyakorlásra lesz szükséged. Azért útravalóként pár jó tanáccsal is ellátunk, amikre érdemes odafigyelned.

Dobáskor nagyon fontos a kitámasztás! Egyik kezeddel a bot nyelének végét fogd meg, ezzel adod át az erőt a szerelékednek. Kerüld a “súlylökő” vagy az “ostorcsapó” mozdulatokat! Finoman, precízen, de erősen dobd be a szereléket. Dobás előtt hintáztasd be a szereléket! Ezzel egyrészt te is felkészülsz a dobásra, másrészt a bot is több erőt tud közölni vele.

Tudtad, hogy ha dobás előtt bevizezed a bot spoccét és az orsón lévő zsinórt, akkor nyerhetsz pár plusz métert? Egyszerű trükk, de annál hatásosabb! Próbáld ki, nem fogsz csalódni!

Fogd ki az idei rekordod 100 méteres dobótávon felül! Köszönjük, hogy olvastál, találkozzunk legközelebb!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák