CikkeinkHogyan öltözzek a nyári horgászathoz?

Sokan azt gondolják, hogy a nyári horgászathoz elég a nyári öltözet: tévhit vagy tényleg így van?

 

A ruha fontossága

 

Ha úgy döntünk a próbahorgászat alkalmával, hogy örök szenvedélyünkké fogadjuk ezt a nemes sportot, nem árt, ha nemcsak a horgászfelszerelésünk minősége veri az eget, hanem körítésé is. Lehet ezt horgászdivatnak is nevezni, de szerintünk ez inkább szükséglet, mintsem divat. Fontos a horgászbot, fontos az orsó, fontos a hely kiválasztása, és legalább annyira fontos, miben jelenünk meg „az első randin”.

A legfőbb hiba általában mindig ott kezdődik, hogy a nyári horgászatot sokan nyári öltözködésben is akarják űzni. Ők azok az emberek, akik aztán megbánják a döntésüket. Mindig számolni kell az időjárással, számolni kell a durva környezettel, így kifejezetten rossz ötlet, ha trikóban, strandpapucsban vágunk neki a horgásztúrának. Szükség van specifikus ruhadarabokra, amelyek nemcsak az UV sugárzástól, hanem a rovaroktól és egyéb szélsőséges időjárási tényezőktől is védenek. Neked aztán a Föld ne mondja meg, mikor horgászhatsz, Te egy cunami kellős közepén is kiülsz a partra filozofálni egyet a bot fölött.

 

Milyen legyen a sapka?

 

Viseljünk sapkát vagy panamát lehetőleg, hogy ne érje a fejünket erős sugárzás – és ezáltal ne kapjon el a hőguta sem. Érdemes a horgászüzletekben külön érdeklődni ezek a sapkák és egyéb felszerelések után, ezen a pár kérdésen már nem múlik, és Te is csak bölcsebb lehetsz ezáltal.

 

…És a kabát?

 

A speciális mentőkabát létfontosságú, főleg akkor, ha látjuk a gomolyfelhőket már a távolban. Fontos, hogy a kabát ne engedje át a nedvességet. Innen már csak egy lépés a búvárszakma. A pamutruhák sajnos gyorsan használhatatlanná válnak, érdemes inkább szintetikus anyagból kiválasztani a kabátot. Azaz: ne rétegesen, hanem a körülményeknek megfelelően öltözzünk fel! Főleg, ha nappal 30 fok van.

És persze tudjuk: ezekben a szerelésekben nem a legegyszerűbb horgászni, de a szélsőséges időjárási tényezők, és a nagy rovarfelhők esetén hátra kell hagyni a kényelmünket. Fontos, hogy a horgász ruhája a horgász biztonságát védje, ne a kényelmét. Köszönjük, hogy olvastál, találkozzunk legközelebb!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák