CikkeinkHorgász sátor: típusok, tippek, tudnivalók

Ebben a cikkünkben a horgász sátor került a horogra. Nézzük meg, milyen lehetőségeink vannak és mit érdemes tudni, mielőtt elszánjuk magunkat a több napos kalandokra!

Magyarország bővelkedik gyönyörű horgászhelyekkel, amiket érdemes körüljárni. Legutóbb a Mecsekben jártunk Pécs közelében, ahol több horgásztó is található nagy közelségben egymáshoz. Ez remek helyszín egy hétvégés pecázáshoz is. Akár egyedül akár többedmagunkkal fedezzük fel a hazai vizeket, érdemes beszerezni pár alapvető kelléket a parti éjszakákhoz. Ebben a cikkünkben a horgász sátor került a horogra. Nézzük meg milyen lehetőségeink vannak és mit érdemes tudni mielőtt elszánjuk magunkat a több napos kalandokra!

A horgászfelszerelés mellett szükségünk lesz néhány extrára, ha hosszasan szeretnénk időzni a parton. A horgász ernyő sok mindentől megvéd. Egészen kidolgozott termékekkel is találkozhatunk, amik már tulajdonképpen sok mindentől megóvnak- nap, eső, szél- bár alvásra még nem igazán alkalmasak. (Persze ismerek olyan horgászt, aki rendszeresen a horgász ernyő alatt alszik.)

A horgász sátor legfontosabb tulajdonságai

A horgász sátor vásárlás előtt gondoljuk át, hogy egyedül szeretnénk használni esetleg barátok vagy család is szívesen jön? Mert akkor nyilván nagyobb sátorra lesz szükség. 

A horgászsátor kínálatban 1-4 személyes termékekkel találkozhatunk. Persze a csomagok és a horgász ágy méretét is bele kell kalkulálni, valamint a testmagasságunkat is. Sok horgász sátor kialakítása lehetővé teszi, hogy fel is álljunk benne. Például a Delphin B-3 Econo, 3 személyes horgász sátor 310*310*170 cm-es paraméterekkel rendelkezik. Óvatosan fel is lehet benne egyenesedni egy átlagos termetű személynek.

A horgászsátor méretét és strapabírását tekintve messze felülmúlja az egyszerű túra sátrakét. A bojlis sátor, azaz a horgász sátor általában dupla falú, ami nagyon fontos a párásodás és az átvizesedés elkerülése végett.

Szuper stabil szerkezettel rendelkeznek, ezért a nagy parti viharoknak és esőknek jobban ellenállnak. 

Színeit tekintve barnás-zöldes árnyalatokban lehet kapni, tehát a terepszínek dominálnak. Küllemüket tekintve egészen szép formatervezésű példányokat is láthatunk manapság. Nagy szúnyoghálós ablakok, nagy ajtó, árnyékoló az ajtó előtt.

Nem minden termék rendelkezik azonos kiegészítőkkel, ezért részletesen olvassuk át a termékajánlót! Külön kiegészítőként lehet kapni sátortakarót, leszúró készletet és sok más eszközt. 

Horgász sátor árak

A horgász sátor ára 40 - 45 000 Ft-tól kezdődik és találni 240 000 Ft értékben is. Mindenkinek az igényei és a költségvetése alapján kell meghozni a jó döntést, mivel több évig is használható egy-egy darab.

És a sátor fűtés?

Késő ősszel vagy télen sem kell lemondani kedvenc kikapcsolódásunkról. Egy duplafalú horgászsátor, horgászágy és egy horgászathoz is megfelelő hálózsák mellett megoldható a sátor fűtés is, így tökéletes kényelemben lehet része az eltántoríthatatlan pecásoknak.

A téli időszakban érdemes kipróbálni a lékhorgászatot, és ha nem is alszunk kint a parton, de érdemes sátrat vinni és be is rendezhető egy kis melegedő. Esetleg egy kis gázfőzőt is ki tudunk vinni egy teához, vagy gyors leveshez.

Több féle sátor fűtési lehetőséget megtekintve nekem a teamécsesekkel hőt adó fűtő harang tetszik a legjobban. Általában gázpalackos termékek a jellemzők, és árunk sem eget rengető. 10 000 Ft-tól már miénk lehet egy kis sátor fűtő kellék, és igen is sokat számít pár fok a téli éjszakákon.

A horgászsátor tehát nagyon jó beruházásnak tekinthető, hozzáadva azt is, hogy nem csak a parton lehet használni, hanem gyakorlatilag bárhol. Erős, strapabíró és évekre ki tudja szolgálni tulajdonosát.

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák