CikkeinkHorgász szék fajták

Milyen fajta és kialakítású horgász székek vannak a hazai piacon?

Ebben a cikkben kezdő horgászoknak szeretnénk segíteni abban, hogy milyen horgász szék fajtákkal találkozhatnak a hazai áruházakban, és milyen alapvető különbségek vannak közöttük.

Alt Benjamint meséli el tapasztalatait.

 

Ide kattints webáruházunk horgász szék választékához!

 

Egyszerűbb horgász székek

Rengetegféle horgász szék található a piacon: az egészen egyszerű háromlábú székek és kempingszékektől kezdve a bonyolultabb, versenyzésre is alkalmas horgász fotelekig mindent megtalálhatunk hazánkban.

A klasszikus kempingszék egy szétnyitható, többnyire csővázból és egy nagyon könnyű fóliás ülőrésszel és kartámlával rendelkező termék. Ezeken semmilyen állítási lehetőség nincs, egyszerűen csak kinyitható és összecsukható. Nagyon egyszerű használni, könnyű kis helyen szállítható. Pár ezer forinttól megvásárolhatóak ezek a székek.

Ettől van már egy kicsit komolyabb megoldás is, ami még szintén ide sorolható a kempingszék kategóriába. Ez egy táskával egybeépített horgász szék. Lényegében ez egy táska vállpánttal, felvesszük a hátunkra és elbattyogunk vele horgászni. Ez is egy egyszerű ülőalkalmatosság és nem túl sok anyagi ráfordítással beszerezhető. Kezdő áruk 8000 Ft körüli összeg.

A következő szint a fotel, aminek már dönthető a háttámlája, négy külön állítható lába van, de még mindig az egyszerűbb ülőalkalmatosságokhoz tartozik. 10.000-12.000 Ft-tól már lehet találni ilyen foteleket.

Innen indulunk feljebb a bojlis fotelekhez.

Bojlis fotel

A bojlis fotel ugyanaz, mint a bojlis szék, csak egy széknél már ránézésre nagyobb, ezért sokszor a fotel elnevezés helytállóbb. A bojlis horgászok szeretik a kényelmet. Ebből adódóan egy bojlis fotel már nagy méretű, karfákkal ellátott, nagyon kipárnázott, 4 külön állítható lábbal, nagy méretű tappancsokkal rendelkezik, hogy ne süllyedjen el, ha esik az eső. Ezek a termékek megtermett horgászoknak is kényelmesek.

Feeder szék

A feeder szék vagy feeder fotel is négy külön állítható lábbal rendelkezik, dönthető hátrésszel, nagy tappancsokkal ellátva. Jelentős különbség a bojlis fotel és a feeder fotel között, hogy a feeder fotel versenyláda rendszerű. Ez azt jelenti, hogy a lábai függőlegesen állnak, 25 mm átmérőjűek és mindenféle adaptert rá lehet szerelni, amit egy versenyládára is lehetséges. Ilyen lehet az oldaltálca, napernyőtartó konzol, szákrartó kar, bottartó kar, különböző fajta rövidebb- hosszabb pipákat, amikre kis dolgokat akaszthatunk vagy tekerhetünk horgászat közben. Versenyzésre is alkalmas eszközök.

Mire használod a horgász széket?

Igazából túl sok különbség nincs a bojlis fotel és a feeder fotel között, inkább csak az, hogy mire használják. Aki rendszeresen versenyezni szeretne, ő ládarendszerű fotelt fog magának vásárolni. A ládáról egy nagyon kompakt, gyors és összetett rendszerű horgászatot lehet prezentálni. Áruk 30.000 Ft körül kezdődik.

Anyagukat tekintve műanyagból, alumíniumból, acélszerkezetből és gyöngyvászonból készülnek, aminek vízlepergető tulajdonsága van, de nem vízálló.

Az igazán kényelmes és igényes horgász szék már találkozhatunk fejtámlával, vagy valamiféle párnával ellátott fejrésszel, párnázott karfával, és egy polár vagy plüss szövetbetéttel ami nagy szolgálatot tesz hűvös időben és ez kivehető és mosható is. Ez is fontos, hiszen egy jó peca alkalmával rendesen ki tudjuk kenni a székünket.

Meg van már, hogy milyen széket szeretnél? IDE kattintva nézd meg a webáruházunk horgász szék választékát!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák