CikkeinkHorgász szék választása

Mai cikkünkben a horgászat alap kényelmi kelléke, a horgász szék kerül górcső alá.

Mai cikkünkben a horgászat alap kényelmi kelléke, a horgász szék kerül górcső alá.

A parton töltött idő mennyiségével minden horgász megérzi, hogy szüksége lenne egy megfelelő ülőalkalmatosságra. Főleg a hosszas ülés-állás után kialakuló hát- és lábfájdalom kiküszöbölése miatt fontos ez. Horgászhelyszíneken sokszor látni mindenféle széket, amelyeket horgászbolt vagy webshop kínálatokban is könnyen be tudunk szerezni. Ilyen lehet a kempingszék, horgász szék- horgász fotel, feeder szék avagy feeder fotel, bojlis szék- bojlis fotel. Alt Benjamin osztja meg véleményét a témával kapcsolatban.

Testsúly és magasság

A horgásszék kiválasztásánál figyelembe kell vennünk a testmagasságunkat és a testsúlyunkat. Nem minden szék képes ugyanis elviselni folyamatosan a 100 kg feletti horgászok terheléseit. Valamint egy kisméretű  szék használatakor egy magas embernek nyílván fájni fog a lába, háta és a dereka. Ezekhez a méretekhez igazítva válasszuk ki a számunkra optimális széket.

A horgász szék szállítása és használata

Figyelembe kell vennünk még a járművet is, amivel szállítjuk, hiszen egy kisméretű autóba nem fér be egy óriási ülőalkalmatosság. A kezdő horgászoknak ezért egy egyszerűbb, szétnyitható horgásszék ajánlott, mert már ezeknek is már dönthető a háttámlájuk, valamint állítható mind a négy lábuk. Hogy van-e rajta karfa vagy nincs és ezt akarják-e esetleg használni, ez már az ő saját döntésük.

Eleinte nem feltétlen kell beinvesztálni egy méregdrága bojlis fotel vagy feeder fotel megvételébe. Ezeket a drágább árfekvésű termékeket azoknak ajánlanám, akik komolyan veszik a horgászatot és a kényelmet is.

Ide kattints webáruházunk horgász szék választékához!

A gerinc védelme is fontos!

Gerinckímélő horgász szék egyenlőre a háttámlás szék. Beszerzésével kényelmesen tudunk pecázni és nem kell előre görnyedve a térdünkön könyökölve támaszkodni egész nap.  A versenyláda tartalmazhat olyan háttámasztó részt, ami egészségesebbé teszi a hosszantartó ülést.

További fontos szempontok a horgász szék kiválasztásához

Aki csak kevesebbet tud horgászni, annak elég lesz egy alacsonyabb árkategóriájú háttámlás horgász szék vagy kemping szék is. Persze változó, hogy kinek mi a kevés vagy a sűrű horgászat.

Aki relatíve sűrűbben horgászik, annak azt tudjuk javasolni, hogy vásároljon meg egy strapabíró, jó minőségű, erős horgász széket, hiszen a vásárlással az ember nem 2-3 alkalomra tervez.

Elég jó igénybevételnek vannak kitéve az ülőalkalmatosságok a különböző vízpartokon. Gondoljunk a terepre vagy az időjárásra.

A legtöbb horgásszék alumíniumcsőből vagy zárt szelvényből készül, vagy esetleg acélból. De ettől függetlenül nem biztos, hogy az acél szék erősebb lesz, mint a másik.

Nyilván egy 50.000 Ft-os horgász szék jobb minőséget fog képviselni, mint egy 13.000 Ft-os szék. A szövet legtöbbször gyöngyvászonból készül, ez mindig le fogja pergetni a vizet, de nem vízálló. Ezt nagyon fontos tudni.

A drágább székekben plüssbetét található, ami kivehető és mosható.

Összegzésnek azt tudnám mondani, hogy ne sajnáljuk a pénzt a kényelmes horgász szék vásárlásánál, hiszen a hosszantartó kényelmetlen ülés gerincbántalmakhoz vezethet. Időről időre érdemes pecázás közben tudatosan megnyújtani a hátunkat egyszerűbb torna mozdulatokkal.

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák