CikkeinkHorgászat csónakból - Ezekre figyelj!

Biztosak vagyunk abban, hogy Te is irigykedve nézed a partról a békés kalózokat: a csónakázós horgászokat. Vonz a végtelen kék víz, a nagyobb fogások reménye és a nyugodt ringatózás… 

Elhatároztad, hogy 2022-ben Te is csónakba szállsz és kipróbálod ezt a hihetetlenül izgalmas és gyönyörű horgászmódszert? Olvasd el cikkünket és tudd meg mire kell extra figyelmet fordítanod, ha a csónakból vetnéd a csalidat a habok közé!

 

Mire figyelj csónakos horgászat esetén?

A csónakos horgászat egyik legnagyobb előnye, hogy csónakba ülve végre elérheted azt a nádast, amit addig csak álmodoztál és távolról dobáltál. Sőt, végre testközelből feltérképezheted az addig csak sejtett vízalatti akadályt, vagy bedőlt fát a felszínen. A csónakból történő horgászat természetesen eszközigényben és technikában is különbözik a parti hagyományos módszerektől, például a fenekezéstől, úszózástól, vagy pergetéstől, így plusz felkészülést is igényel.

  • Először is gondolkodj el azon, hogy befektetnél egy saját csónakra, vagy csík bérelnél. Rengeteg horgásztónál vagy folyószakasznál elérhető a második opció is, így, ha csak a kipróbálás szintjén ülnél csónakba, érdemes ezt választanod.
  • Ha sokszor nyúlsz a pergető botodért, vagy nagy harcsavadász hírében állsz, egy saját csónak hatalmas könnyebbséget nyújthat. Pergetésnél újabb vízterületeket fedezhetsz, harcsahorgászatnál pedig a kuttyogatás mesterségét is űzheted végre.
  • A csónakba szállás után egyszerre több mindenre is figyelned kell: nem csak horgászol, hanem csónakázol is! Figyelned kell a vízi közlekedés többi résztvevőjét is!
  • A csónakodban nem lehet kéznél minden, csak a legfontosabb horgászfelszereléseket viheted magaddal! Ráadásul mindezt nagyon precízen és stabilan kell elhelyezned a csónakon belül.
  • Ami a legfontosabb: mindig stabilan rögzítsd a csónakot, ha megálltál!

 

Máris csónakba pattannál? Azért ne olyan hevesen! Először mindig érdeklődj az adott horgász helyszín szabályairól! Amennyiben a kinézett horgászparadicsomban megengedett a csónakos horgászat, üdvözlünk a fedélzeten!

A maximális horgász-élményért pedig szerezd be a legjobb horgászfelszereléseket egy helyen, az Epeca webshopjában!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák