CikkeinkHorgászat esőben - Hogyan legyél sikeres, ha a parton ér a tavaszi zápor?

Sokan úgy gondolják, hogy esőben horgászni nem a legkifizetődőbb dolog. Azon túl, hogy elázol, a felszerelésed csurom víz lesz, tönkre is mehet, ráadásul még a halak sem kapnak… Vagy mégis?

Segítünk, hogy másképp nézz a tavaszi záporra! Olvasd el tanácsainkat, amiket érdemes megfogadnod, ha horgászat közben ér az eső! Papírt, tollat élő és jegyzetelj!

 

Miért érdemes esőben kimenni a partra?

Előző cikkünkben már beszéltünk a szeles időben való horgászatról. A horgászat igazi szerelmeseit azonban az eső sem tántoríthatja el, hogy űzzék a szenvedélyüket! A halak étvágyát azonban nagyban befolyásolhatja a frontváltozás, ami segíti, vagy éppen keresztbe tesz a horgászoknak. A rossz idő előtti napokban a halak étvágya alacsonyabb, óvatosabbak és válogatósabbak. Esős időben azonban nem kell aggódnod, kimondottan harapósak, ha szürke esőfelhők takarják az eget. Az eső hatására oxigéndúsabb lesz a víz, amely hatására a halak felélénkülnek és alig várják, hogy a horgodra akadjanak. Érdemes tehát megfelelő öltözetben a partra indulni, ha esőre áll az idő! A kellemetlen velejárói ellenére nem akadályozza a horgászatot, sőt nagyobb horgászélményekben lehet részed, mint egy meleg délutánon. 

 

Hasznos kiegészítők, amik jól jöhetnek esőben!

Természetesen először is gondoskodnod kell a megfelelő ruházatról. Erre az esetre hoztuk létre hatalmas esőruha kínálatunkat! Ez alá pedig egy meleg thermo ruha tökéletes választás a hűvös tavaszi esőben.

A másik fontos kiegészítő a horgász ernyő! Hihetetlen védelmet nyújt a nagyobb esőzések során is, magadat és a felszerelésedet is megvédheted a kellemetlenségektől.

A horgász dobozok segítségével pedig megvédheted az aprócikkeidet a víz ártalmaitól.

 

Kedvet kaptál az esőben horgászni? Szerezz be mindent az Epeca webshopjából!

Köszönjük, hogy olvastál, találkozunk legközelebb!

 

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák