CikkeinkÍgy horgássz szeles időben eredményesen!

Az ébredező természet ébredező és éhes halakat eredményez, jobb ha nem késlekedsz a partról! A tavaszi időjárás azonban nem mindig kedvez a horgászoknak… 

A márciusi, áprilisi időszak horgászata pedig leginkább csípős, erős szelekkel párosul. A szeles idő nagyon megnehezítheti a dolgodat, ha nem készülsz fel rá előre! A kapitális fogások azonban nagy szélben csak rád várnak a víz mélyén! Olvass tovább és tudd meg hogyan horgássz szeles időben

 

A halak nagy szélben is kapnak!

FIGYELEM! Tévhit, hogy a halak a szeles időben nem éhesek, éppen ellenkezőleg! Ha szerencséd van pont olyan horgászparadicsomba látogatsz, ahol épp a szél hozza meg a halak étvágyát. Ilyenkor a tökéletes öltözetben, a megfelelő horgászfelszereléssel, halmágnes csalikkal és remek helyválasztási stratégiával küzdheted le a tavaszi balszerencsét. Íme pár apróság, amit nem árt megjegyezned, ha már a szezon elején belekóstolnál a nagyobb fogások édes ízébe.

 

Milyen legyen a horgászfelszerelés?

A nagyobb szelekhez erősebb felszerelés dukál. Először is olyan botnak kell képeznie a felszerelésed gerincét, mely strapabíró, megfelelő rugalmassággal rendelkezik és a nagyobb szélrohamoknak is ellenáll. Érdemes egy kicsit a nagyobb súlyú darabok között válogatni, hogy magabiztosabb, erősebb fogással tarthasd horgászat közben.

A zsinór legyen jól süllyedő, a végszerelék pedig a lehető legegyszerűbb. A pontos etetéshez pedig válassz egy nagyobb, nehezebb kosarat, így nagyobb magabiztossággal dobhatod ugyanarra a helyre a csalidat, a szél nehezebben fogja elvinni, ráadásul a zsinórt is jóval feszesebben tudja tartani.

A szeles idő legnagyobb megoldásai az elektromos kapásjelzők! A spicc mozgására ilyenkor nehezen számíthatunk, jobb egy mesterre bízni ilyenkor a munkát.

 

Hogyan öltözz fel?

A horgászat közbeni komfort egy nagyon fontos szempont, sajnos túl sokan elfelejtkeznek erről. A nagy szél pedig gyorsan befagyaszthatja a horgászkedvedet, ha nem gondolsz a megfelelő öltözetre! Hiába a meleg napsütés, a szél szinte mindenen átfúj és rengeteg bosszúságot okozhat neked a parton. Ne engedd, hogy becsapjon a tavaszias idő, vedd elő a téli thermo ruházatot! A hőszigetelő bélés, a kétrétegű és vízhatlan anyagok mind védenek a bosszúságok ellen.

 

Helyválasztás szeles időben

Végül az egyik legfontosabb szempont a sikerhez: a helyválasztás mikéntje és hogyanja. Ez a kérdés természetesen verőfényes napsütésben és szélcsendben is hihetetlen jelentőséggel bír, de talán nagyobb szélben még nehezebb ezt megválaszolni. Nagyon fontos, hogy a tó-, vagy folyószakasz azon részét válaszd, ahol a szél szembefújja a felszíni vizet, tehát a hullámokat a parthoz csapja. Ez azért lényeges, mert így egy oxigéndús, friss területet tudsz meghorgászni, amelyben nagy valószínűséggel rengeteg kopoltyús úszkál, az éhes halakat mind feléd sodorja így a szél. A szél fodrozódásával a mélyebb vízrétegekben is magasabb lesz az oxigén szintje, így a halak élénkek és csalira éhesek lesznek.

 

Ragadj botot és állj ellen a szélnek a parton! Webáruházunk minden lehetőségre felkészült, válogass bátran!

Köszönjük, hogy olvastál, találkozzunk legközelebb!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák