CikkeinkÍgy készülj a tavaszi pontyozásra!

A várva várt 2022-es horgász szezont mivel mással lehetne nyitni, mint egy kora tavaszi pontyozással?

A pontyok egész télen arról álmodoztak, hogy kifogd őket, ne késlekedj, ha meglátod a tavaszi napsugarakat! Előbb azonban nem árt egy kicsit felkészülnöd. Most adunk pár tippet, hogy biztos legyen a siker, ha tavaszi pontyozást tervezgetsz!

 

Tökéletes pontyozó szett

Az első lépés a tavaszi pontyozásra való felkészüléskor a meglévő szetted kiegészítése, extrázása vagy egy új pontyozó horgász szett beszerzése. Bojlis szettjeink esetében összegyúrtuk a legsikeresebb pontyozó fő elemeket és kiegészítőket, hogy egy minden részletre kiélezett fegyvered legyen horgászat körben.

A Tobi profi pontyozó szett és a Bojlis csalizó szett segítségével már szinte minden területét lefedheted a pontyozásnak.

 

Tavaszi fogós csalik

A második lépés a csali kiválasztása. Tavasszal még sokkal óvatosabbak a pontyok, ezt figyelembevéve kell nekik a csalit kínálnod! Hidegebb vízben a halak kevésbé táplálkoznak, sokkal óvatosabb kapásokat észlelhetsz. A süllyedő csalik ilyenkor előnyt élveznek, a halak könnyebben felszippanthatják őket a vízfenékről, mint a gyanúsabb, lebegő társaikat. Érdemes többféle ízzel, színnel és kivitellel a partra érkeznek, hogy kísérletezhess. Lehet, hogy egy egészen meglepő és merész csalikombináció lesz a nyerő! Egy kis extra hatásért bevethetsz folyékony aromákat is!

 

Helyválasztás - Keres meg a pontyokat!

Végül a legfontosabb szempont: a hely kiválasztása. Amikor a partra érkezel, nem szabad figyelmen kívül hagyni az időjárást! Nézz utána, hogy a tervezett horgásznapon milyen lesz az időjárás, mennyi lesz a hőmérséklet, lesz-e napsütés vagy eső, milyen időt mutat az előrejelzés. A tavaszi idő egy kicsit szeszélyes, szeszélyesek lesznek a halak is! Ez mind nagy befolyással lehet a helyválasztásra, így a sikerességre is. A hidegebb napokon érdemesebb a mélyebb vizeket feltérképezni, a napsütéses, melegebb napokon pedig a sekélyebb részeket próbálgasd. Próbálj olyan helyet találni a horgász székednek és a rod pododnak, hogy egyszerre tudj meghorgászni mélyebb és sekélyebb részeket, hogy biztosra menj!

 

Stratégia - Tervezz előre!

Végül válaszd ki a horgász stratégiát! Kereső vagy pontos horgászat lesz célravezetőbb? Milyen mértékű etetést végezz? Érdemes szemes horogravalóval próbálkozni? Milyen időközönként cserélnél csalit? Milyen terv szerint horgászod meg a mélységeket? Gondold át ezeket a kérdéseket, hogy már rögtön sikerek érjenek az új év első horgászatánál.

 

Készen állsz az új szezonra? Már nem kell sokat várnod!

Köszönjük, hogy olvastál, találkozunk legközelebb!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák