CikkeinkÍgy válassz horgászágyat!

Vízparti kirándulások nagyon sokszor több naposra kerekednek. Ilyenkor rengeteg felszerelést kell magunkkal vinni, hogy a vágyott kényelem ne maradjon el, ilyen többek között a horgászágy is. Vajon megéri-e beruházni rá?

Miért hasznos a horgászágy? (bojliságy) 

A válasz egyértelműen igen! A horgászágy vásárlásának célja a kényelem mellett főleg a felfázás elkerülése. Éjszaka a levegő nagyon lehűlhet és a parton a leszálló pára, illetve a köd miatt átnedvesednek az anyag- és ruhadarabok. 

Amennyiben horgászágy vásárlására adtad a fejed, akkor biztosan volt már 1-2 parti kalandod, amikor hálózsákban a földön, esetleg a kocsiban kellett aludnod, és nem volt éppen felemelő az éjszakád. De megnyugtatlak, ezen mindenki átesik!

 

Erre figyelj horgászágy vásárlása előtt 

Mielőtt megvásárolnál egy bármilyen horgászágyat, vegyél számításba 1-2 hasznos szempontot:

Mindenek előtt vedd figyelembe, hogy mekkora járművel szoktál a partra járni, és mennyi helyet tudsz szorítani az autódban. Pecázáskor rengeteg minden kerül a járműbe, tehát néhány centi is számíthat. 

A horgászágy a kempingágyhoz hasonlóan összecsukható, de funkcióját nézve klasszisokkal kényelmesebb. Például a Delphin AP8 FlatLux horgászágy 210*90 cm alvófelülettel rendelkezik és 95*80*34 cm a szállítási mérete.

Nagyon fontos figyelembe venni még a termetünket, hiszen ennek megfelelően kell választani ágyat, hogy kényelmes legyen. Aki daliás termetű, annak érdemes a nagyobb és strapabíróbb ágyat választani, hogy később se legyen problémája az alvással. 

A horgászágy 4-6-8 db lábon áll stabilan. Figyeljünk oda, hogy mindig tappancsos lábvégekkel válasszunk ágyat, mert a parti viszonyok nem mindig egyenletesek és szárazak! A tappancsos lábvégek stabilitást biztosítanak sárban is.

A horgászágyak ára széles skálán mozog. 20.000  és 120.000 forint között vásárolhatunk parti fekhelyet. Már egy olcsó horgász ágy is sok kellemetlenségtől tud megkímélni a pecázás során. 

 

Három termék ajánlója 

Nézzünk meg három különböző árkategóriájú terméket:

A Carp Zoom horgászágy 184*69*37cm méretű, 4 lábbal rendelkezik. 22.900- forintért nagyon kedvező vásárlás, viszont a teherbírása csupán 70 kg.  

 

A Mivardi Stealth Flat8 Bedchair 210*86 cm mérettel már 6-8 lábas verzióban is elérhető. Szuper extrákkal és kényelmi funkciókkal van megspékelve és 140 kg-os teherbírással rendelkezik. 57.990- körüli áron juthatunk hozzá ehhez a termékhez. 

Az Avid Carp BENCHMARK Bed Bojliságy már annyira csúcskategóriás, hogy akár otthon vendég ágynak is elmegy. Lábai külön állíthatóak, vastag memóriamatracon extra kényelmesen lehet aludni, és esztétikailag is megállja a helyét bárhol. Ára is ezt tükrözi - 127.000 forint - de a garantált kényelem sokaknak mindent megér. 

 

A horgászágy felépítése 

Egy átlagos horgászágy súlya 10-15 kg körül mozog, könnyen felállítható, és horgász táska is járhat hozzá, így vállunkra véve is tudjuk szállítani.

Szerkezeti része műanyag, acél vagy alumínium vázas. Fekvő része gyöngyvászon huzat, polár vagy plüss bevonattal van ellátva.

Sok horgászágynak dönthető a háttámlája, tehát olvasáshoz is kiváló. 

Érdemes beruházni egy jó minőségű horgász hálózsákra is, mivel extrém időjárási változásokkal találkozhatunk manapság. Sokan horgász ernyő alá is felállítják az ágyat, mert az felfogja a párát. Ha viszont teljessé szeretnénk tenni a kiruccanást, akkor a horgászsátor sem maradhat el.

Érdemes összehangoltan végezni a vásárlást, mert az a jó sátor, amiben az ágy vagy ágyak is kényelmesen elférnek.

 

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák