CikkeinkIndulhat a harcsázás: próbáld ki a kuttyogatás módszerét!

A harcsázás mindig hatalmas kihívást jelent a horgászok számára:

a megfelelő felszerelés kialakítása, a tökéletes csali és a különböző kiegészítők összeállítása egy hosszú és energiaigényes procedúra lehet. De minden percét megéri! :)

Most kicsit jobban megismerheted a legmisztikusabb horgászmódszert: a kuttyogatást. Olvass tovább!

 

Kuttyogatás - az egyik legősibb horgászmódszer

Leírások szerint honfoglaló őseink hozták magukkal ezt a művészetet a Kárpát-medencébe. Azóta is elképesztően népszerű a horgászok körében, az egyik legizgalmasabb horgászmódszerről van szó. Az 1880-as évek végén Herman Ottó is említi A magyar halászat könyve című művében.

 

Mi is pontosan a kuttyogatás?

A kuttyogatás a kereső horgászat egyik formája, álló- és folyóvízen is alkalmazható. Ehhez a technikához a csónak és az úgynevezett kuttyogató a legfontosabb kellékek. Úszós-, valamint úszó nélküli horgászattal is történhet. A módszer varázsa igazából a speciális eszközben rejlik. A kuttyogató eszközzel ütött vízfelszín egy olyan különleges hangot hoz létre, amelyre csak a harcsák figyelnek fel és lendülnek támadásba. A hang leginkább a harcsák táplálkozására hasonlíthat, így csalogatja elő a célhalat rejtekéből.

Kuttyogatáskor a hely kiválasztása is rendkívül fontos. A csónakkal olyan helyen kell “parkolnod”, amelyet ideális harcsázó helynek látsz. Ezután mártogató módszerrel kínáld fel a harcsának a legfinomabb falatokat.

 

Hogyan használd a kuttyogatót?

A kuttyogatás helyes technikája nem a legegyszerűbb: így ne keseredj el, ha elsőre nem sikerül! Érdemes egy tapasztaltabb horgásztársad segítségét kérned a megfelelő mozdulatokhoz. Most pár hasznos, elméleti tanáccsal is tudunk Neked segíteni.

  • Tökéletesen sima vízben kell megvalósítanod.
  • Egyre gyorsabb lendülettel vezesd végig a víz felszínén a kuttyogatót.
  • A lendületet lassúbb ütemben kezdd, majd amikor az eszköz tányérja a vízbe ér, gyorsulással fejezd be és vedd ki a vízből.
  • Nem az eszköz vízre csapásával, hanem a kiemelésével keletkezik a jellegzetes hang!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák