CikkeinkMagyar horgászrekordok - Döntsd meg őket 2022-ben! – 1.rész

Békés óriások, kapitális ragadozók, gigászi fogások és giganagy kapások...

Ezekkel a jelzőkkel illethetjük a magyar horgászrekordok listáját, melyen majdnem minden halfaj felsorakozik a legméretesebb képviselőjével. Olvasd el cikkünket és tudd meg milyen óriásokat rejtenek a magyar vizek! Szeretnéd megdönteni őket 2022-ben? Írd fel a tömegeket motivációnak!

 

A legnagyobb magyar békés halak - Békés óriások

  • A magyarok egyik legnépszerűbb halának, a pontynak, már egy külön cikket is szenteltünk, hogy a hatalmas kedveltségének okát boncolgassuk, éppen ezért ezt a listát egy csodás bajszos kopoltyús kezdi. A legnagyobb magyar pontyot 2018-ban, egy gyönyörű novemberi napon fogták. A rekordnagyságú pikkelyes 51,20 kilogramm volt, az Euro Aqua Lake vizében fogták. Hatalmas gratuláció érte horgásztársunknak!
  • A legszebb amur példányokat nem egyszerű horogra csalni, azonban, ha ráérzünk az ízére olyan óriások találhatnak meg, mint az egyik szerencsés pecatársunkat 2013-ban a Bugyi 1. tónál. Az itt kifogott amur 40,76 kilogrammal úszott az első helyre.
  • A busák kitartásáról, élvezetes fárasztásáról már rengeteg legenda szól, kiváló sporthal és vérpezsdítő élmény a horgászata, annak ellenére, hogy valóban egy békés óriásról van szó. 2009-ben a Tisza-tó vizében egy 77,50 kilogrammos példány örvendeztette meg szerencsés pecását. Abban biztosak lehetünk, hogy a mázlis horgász azóta is ódákat zeng róla (ezen nem is csodálkozunk).

 

A legnagyobb magyar ragadozó halak - Kapitális ragadozók

  • A balin rablások hatalmas robaja mindig ámulattal tölt el a vízparton? Érdemes célzottan balinra horgásznod, hiszen kiváló sporthal, látványra sem utolsó, ráadásul olyan szerencsés is lehetsz, mint egy horgásztársunk 1991-ben. A legnagyobb magyar balin 10,54 kilogrammos súllyal úszkált a Lázbérci-víztározó vizében, míg fel nem pattant a dobogó első helyére.
  • Te is a Töröcskei-tó lelkes horgásza vagy? Mostantól gondolj arra, hogy egy történelmi helyen foghatod a halakat! 2010-ben ugyanis ezen a tavon fogták a legnagyobb magyar harcsát, 113 kilogrammos súlyával úszott fel a dobogó legfelső fokára. Fogtak már azóta több 100 kg feletti bajszos példányt is, de egyik sem tudta megverni ezt az óriást.
  • Már több mint 25 éve fogták a legnagyobb magyar csukát, negyed évszázada nem talált legyőzőre. Épp itt az ideje, nem igaz? A legnagyobb magyar csuka 20,47 kilogrammal a Gyékényesi kavicsbánya-tavakon lett megkoronázva!

 

Úgy érzed, hogy 2022-ben itt az ideje a rekorddöntésnek? Szerezz be minden felszerelést, ami szükséges a nagy kalandhoz! Az Epeca webáruházában beszerezheted a legerősebb és legmasszívabb szetteket, amik elengedhetetlenek, ha meg szeretnéd dönteni az egyik magyar horgászrekordot!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák