CikkeinkMi az a fogási napló és miért fontos?

Már megszervezted a horgásztúrát és útra készen vagy?

Új horgászfelszerelés, horgászbot, orsó, damil rendben? A legfogósabb halmágnes csalik is bekészítve? A hűtőláda is tele van a kedvenc frissítőiddel? Na de várjunk csak… Valami még hiányzik! A fogási napló nélkül ne indulj el a partra! Olvasd el cikkünket és tudj meg minden fontos infót a fogási naplóról!

 

Miért kell a fogási napló?

A fogási naplót minden horgászat során magadnál kell tartanod, vinned kell magaddal a partra. A kis könyvecske elején találhatsz egy kitöltési útmutatót, ebben a részben minden fontos szabály fel van tüntetve, amit a fogási eredmények vezetéséről tudni érdemes. Sőt, az utolsó oldalakon még a tilalmi idők, fogható méretek és darabszámok is fel vannak tüntetve. Tulajdonképpen a fogási napló egy zsebben hordható horgászati kisokos, remek segítséget nyújt a vízparton. Na de nem csak a “puska” jellege miatt kell magadnál hordanod, hanem mert kötelező a kitöltése! A napló kitöltése nem bonyolult, mégis sok horgásznak okoz fejtörést.

 

Hogyan vezesd a fogási naplót?

Első lépés: A napló 8. és 9. oldalán jelöld be azokat a napokat, amelyeket horgászattal töltöttél. Végül az év végén majd az összesített az eredményt, tehát a horgászattal töltött napok összegét írd be a lap aljára!

Második lépés: Összesítsd a kifogott halakat fajonként, kilogrammonként, darabszámként és vízterületenként is. Mindegyik mellé írd a fogás dátumát is!

Harmadik lépés: A fogásokat vízterületenként is összesítened kell az Éves Fogásösszesítő Táblázatban halfaj, kilogramm és darabszám szerint!

Negyedik lépés: Az összes eredményt egybevéve írd be halfajonként a teljes összfogás értékét kilogrammban!

Ötödik lépés: Ne felejtsd el időben leadni a kitöltött fogási naplódat annál a szervezetnél, amelynél a hogászjegyedet is megváltottad, vagy amelynél a következő szezont kezdeni szeretnéd! Általában a következő év február 28-ig teheted ezt meg!

Hatodik lépés: (Sajnos a hatodik és hetedik pontunk már nem szerepel a fogási napló kitöltésének lépései közé, de érdemes betartani!) Utolsó előtti lépésként látogass el webáruházunkba és szerezd be a legújabb horgászfelszereléseket, amikkel Te lehetsz a stég császára!

Hetedik lépés: Ünnepeld meg a fogási napló leadását egy horgász-hétvégével! :)

 

Ha a fogási napló is landolt a horgásztáskád mélyén, indulhat is a pecatúra!

Köszönjük, hogy olvastál, találkozzunk legközelebb!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák