CikkeinkMi az a method kosár?

A method kosár az etetőkosarak egyik típusa. Ismertető célú cikkünkben megtalálhatod az eszközzel és a használatával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Az etetőkosarak termékeken belül is megkülönböztetünk néhány fajtát. Ebben a cikkben a method feeder kosár kerül a középpontba. Nézzük meg, miért is érdemes kipróbálni ezt a terméket!

Hogyan különböztethető meg  a method kosár a többi etetőkosártól? 

Lényegében ez a fajta kosár egy lapos, etetésre alkalmas eszköz. Nevével ellentétben nem feltétlenül a klasszikus kosár formában található meg a horgász boltokban. Method flat néven is találkozhatunk velük, ami annyit tesz lapos. Szembetűnő jellegzetessége, hogy a lapos vázon kisebb bordák helyezkednek el, amire az etetőanyag fog kerülni. Ezek a különféle elrendezésű bordák teszik lehetővé a későbbi tapadást. Némelyik termék egészen érdekesen néz ki. Első asszociáció az lehet, hogy alien tojás formája van.

 

Ólom etetőkosár kínálatunkat itt találja.

 

Milyen anyagból állítják elő a  method kosarat? 

A többi kosárhoz hasonlóan műanyag, ólom, acél keverékére lehet számítani egy-egy termék esetében. Alapvetően egy fröccsöntött műanyag felső részből és egy alul található lapos fém alkatrészről van szó. Az alsó rész az, ami a súlya-nehezéke lesz az etetőkosárnak. 

 

Miért próbáljuk ki a method feeder kosarat? 

Általánosságban a method kosarat rövid előkével szokták használni, ami 5-12 cm hosszúságot jelent. A csali nagyon közel helyezkedik el az etetőanyaghoz. Ennél a technikánál  azt szeretnénk elérni, hogy a hal az etetőkosár felső részéről egye meg az etetőanyagot. A víz meder alján a hal véletlen fogja beszippantani a szájával a csalit és a horog így fog megakadni. Készakarva tesszük a kosár tetejére, hogy átverjük a halakat. Nagyon hatékony módszer. Ezért van az, hogy a method horgászathoz szánt etetőanyag minősége általában kimagasló az általános etetőanyaggal szemben. Tehát ebben a helyzetben az etetőanyagnak nem csak a csalogatás a lényege, hanem az is, hogy egye is meg a hal a kosár felületéről. A method kosár nagy előnye, hogy a súlyelosztának köszönhetően mindig a súlyosabb rész fog a vízmeder elján elhelyezkedni. 

 

Szemléltetésképpen: hosszú előkés feederezés alkalmával az etetőkosárral bejuttatjuk a csalit és az etetőanyagot, de ott az a cél, hogy a hal a horog végéről egye meg a csalit, ami messzebb helyezkedik el a kosártól. Jelen esetben nagyon közel van a horog és a rajta elhelyezett csali.

 

Mi az a távdobó method? 

A method feeder kosarak között nézelődve egy érdekes termék is megjelenik: a folyóvizi távdobó method, angolul long cast method. Method kosár használata közben a hosszú gubancgátló csövecske az, ami stabilizálja dobás közben az etetőkosarat. A gubancgátló cső miatt stabilan repül, ezért messzebbre is fog repülni, mintha egy sima körte formát dobnánk be. De ha a körtének van egy kis szára, akkor még messzebb tudjuk röptetni, mert nem billeg a levegőben. A szárnak köszönhetően nyíl egyenesen fog suhanni s szerelékünk a cél felé. 

 

Mire figyeljünk vásárlás közben? 

Method feeder kosár vásárláskor lehet darabra illetve szettben is vásárolni. Darabját 200-2500 forint között szerezhetjük be, de szettben jobban járunk. Ilyenkor a method kosár vagy kosarak mellé

method kosárhoz töltő is jár, amit a csomagoláson feeder mould-ként írnak. Sokan használják a töltőt, mert minden egyes bedobáskor ugyanolyan súlyú és formájú lesz a töltött kosár, ezáltal a dobások pontosabban fognak betalálni! Tehát ha ezzel a technikával kívánjuk meghódítani a vízpartot, akkor érdemes töltőt is vásárolni.

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák