CikkeinkMi az a rod pod és a tripod?

Praktikus, stabil bottartó eszközt keres horgászathoz? Cikkünk témája a rod pod és a tripod, melyek jó szolgálatot tesznek pecázás közben.

Soron következő cikkünkben arra keressük a megoldást, hogy hogyan rögzíthető a horgászbot a vízparton biztonságosan és kényelmesen. Alt Benjámin mutatja be nekünk a rod pod és a tripod nevű eszközöket.

 

Bottartó villa

Kezdjük a legegyszerűbbel! A bottartó vagy bottartó villát le tudjuk szúrni a homokos vagy gyepes vízparton. Egy szál körülbelül 50 cm hosszú, könnyen és egyszerűen tárolható. Egy bottartó általában egy horgászbot elhelyezésére alkalmas.

 

Mi az a rod pod?

Nézzük mi a helyzet rod poddal! Ez lényegében egy horgászbot tartó állvány, amire rögtön fel tud helyezni a pecás 2-3 horgászbotot is. Kialakítását tekintve csak a fantázia szabhat határokat.

Az alapanyag felhasználás szintén nagyon széles skálán mozog. Készülhet alumíniumból, karbonból, acélból, inox (rozsdamentes acél, polírozva, szál csiszolva, festve) és réz felhasználásával is.

Hol használjuk?

A rod pod a horgászfelszerelés és a horgászbot elhelyezését könnyíti meg a vízparton, ott, ahol nem lehetséges használni a leszúrót. Például egy stégen, betonos parton vagy egy kövezésen. Ilyen helyek főleg fizetős tavakon vannak, ahol stégek vannak, vagy térkövezett állások. Csatornaparton is előfordul a használatuk, illetve azokon a Kis-Duna menti ágakon, szakaszokon, ahol rengeteg stég van. A Balatonon sok móló található, ahol jól jön egy ilyen eszköz.

A rod pod felépítése, használata

A rod pod négy darab külön állítható lábbal van ellátva, ezzel be lehet állítani a horgászbot megfelelő pozícióját. Kinézetre olyan, mint egy kisasztal. Letesszük a földre, beletekerjük a bottartó villákat, és ráhelyezzük a horgász készségeket. Ezt nem kell leszúrni a földbe. Vannak dönthető kivitelek, illetve olyan fajták is, amiknek csak a lábuk teleszkópos, ezek többnyire összecsukható szerkezetek.

Ez a rod pod táska alkalmas tárolni a több részből álló felszerelés darabjait. Azért van szükség a rod pod táska használatára, mert egy leszúróhoz képest ennek a terméknek rengeteg alkatrésze van, amit minden alkalommal össze, illetve szét kell szerelni.

Ez az eszköz főleg a bojlis horgászat egyik kelléke, náluk láthatjuk ezt legsűrűbben. Valószínű azért alakulhatott ez így, mert a pontyhorgászat sokszor mesterséges tavakon zajlik. Ez egy kényelmesebb módja a pecázásnak.

 

Tripod

Hasonló horgász helyszíneken találkozhatunk a tripoddal is.

A tripod egy három lábú bottartó állványocska, a rod podtól jóval kisebb. Nehéz különválasztani az ismertetőjüket, mert lényegében ugyanarra használható mind a kettő. A tripod három lábbal és középen egy leszúróval rendelkezik, amire mindenféle bottartó villát, vagy adaptert bele tudunk csavarni. Külső megjelenésében nagyon hasonlít egy bográcstartó állványra.

 

Konklúzió, vásárlás

Manapság egyre nagyobb teret hódít a bojlis technika, és ezért a praktikus és jól használható rod pod utáni érdeklődés is megnövekedett. Bár sok feeder horgász is rendelkezik ilyen kiegészítővel.

A vásárló sokféle termék közül választhatja ki az elképzeléseihez legközelebb álló darabot. Olcsó rod pod 20.000 Ft-tól már beszerezhető. Ha a vásárlás nem sürgető, akkor kivárhatunk akciós ajánlatot is horgász webshop vagy horgász bolt kínálatából.

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák