CikkeinkMi az az elektromos kapásjelző?

Az elektromos kapásjelző egy olyan eszköz, ami lehetővé teszi, hogy a horgászat közben mással is lehessen foglalkozni.

Például ebéd készítés, etetőanyag keverés, vagy, ha valaki lefekszik egy kicsit pihenni (persze mindvégig a botok közelében maradva). Több horgász véleményét is kikértem a témával kapcsolatban.

Kinek ajánljuk a kapásjelző használatát?

Az elektromos kapásjelző a kevésbé aktív horgászok eszköze lehet. (Kattintson a linkre termékkínálatunk megtekintéséhez!) Sok horgásznak van ilyen, általában több is, de nem mindenki használja. Ezt valószínűleg a horgásztapasztalat alakulásával lehet összefüggésbe hozni. Az eszköz használata némileg megosztja a horgásztársadalmat. Érdemes kipróbálni, ha pénztárcánk engedi, 2-4000 Ft-tól már be lehet szerezni egyszerűbb darabokat.

Nem minden horgászbot egyforma. Például feeder horgászat közben a kapást a bot érzékeny spicce jelzi számunkra, a bojlis horgászbot spicce viszont erre nem alkalmas. Talán ezért tekintik a mai napig a bojlis horgászat eszközének.

 

Rádiós kapásjelző

Létezik 2-3-4 plusz 1-es szettben, a plusz 1 az egy walkie-talkie-t jelenti. Tehát az elektromos rádiós kapásjelző nem csak a boton jelez, hanem  a walkie-talkie is küld jelzéseket. Ez a fajta kapásjelző még nagyobb távolságra elér és nem feltétlen csak színekkel jelez, hanem rezgéssel is.

Ez abban az esetben lehet segítség, ha egyszerre többen is pecáznak. Nem csipog, piros-kék-zöld-sárga jelzései vannak, de láttunk már lilát és rózsaszínt is rádiós kapásjelzőből. A termék megvásárolható 30.000- forinttól, de akár több száz ezer forint értékben is kapható.

 

Hogyan is néz ki egy ilyen készülék?

A Carp Academy Pulsar kapásjelző pédául 3 gombbal rendelkezik.

  • S-Sensitivity érzékenység állításához
  • V-Volume hangerőszabályzó
  • T-Tone hangszín állításhoz

Kimenete szabványos, ezért bárhova fel tudjuk csatlakoztatni. Csatlakozójával az elektromos kapásjelzőbe a swinger jack dugóját is be lehet dugni, ezért az is világít kapás esetén. Jó minőségű elemmel akár egy évet is működik. Bekapcsolás után tudjuk állítani a három opciót.

Érzékenység állítása például szél esetén hasznos, mert nem fog bejelezni minden egyes rezdülésnél.  A hangerő állítása egyéni opció helyszínnek és szituációnak megfelelően lehet használni az erősséget. A hangszín frekvenciája pedig a magas és az alacsony között változhat. Ez akkor lehet szükséges, ha két horgászbot használata mellett döntünk. Van rajta led fény állítási lehetőség is az éjszakai horgászat segítéséhez. Így könnyen látható a horgászbot helye. Tárolása szárazon ajánlott. Ilyen vagy hasonló termékeket már 20.000 Ft körüli összegből tudunk vásárolni horgászbolt vagy horgász webshop termékeiből.

 

Mire figyeljünk oda használatakor?

Amilyen hasznos lehet az elektromos kapásjelző, ugyanolyan zavaró is lehet mások számára. Ezért használata során legyünk körültekintőek, hogy ne zavarjuk mások nyugalmát, mert nem mindenkinek a jelző csipogása jelenti a kikapcsolódást.

 

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák