CikkeinkMilyen a jó haltartó és merítőszák?

Képzelj el egy csendes vízpartot, ahol a hajnali harmat még a fűszálakon gyöngyözik. 

A nap kelésekor már a szomszéd stégen lévő horgászok is mozgolódni kezdenek, csöndben, türelmesen. A csali, a bot és az izgalom mind-mind ott van. De van valami más is, valami, amiről kevesen beszélnek, de mindenki használja: a haltartó szák és a merítőszák. Na de milyen a jó haltartó és merítő? Most megtudhatod!

 

Milyen haltartó hálót válassz?

Haltartó szákból rengeteg van: drótszák, haltartó zsák, karikás változat és persze a versenyszák. A haltartó lényege, hogy a kifogott példányok minél tovább, a horgászat végéig életben maradjanak és kíméletes, kényelmes körülmények között várakozzanak. Lássuk a különböző típusokat:

  • A drótszákokat jobb elkerülnöd, kicsik, egyáltalán nem kíméletesek.
  • A haltartó zsák a legegyszerűbb kialakítású változat. Nem a legerősebb, de a nagyobb dévéreket, keszegeket még elbírja. Azonban a halak bodnártüskéje könnyedén beleakadhat, ami sok bosszúságot okozhat neked horgászat közben.
  • A karikás haltartók az egyik legnépszerűbbek a piacon. Nem irritálják a halakat, hosszú ideig életben maradnak bennük.
  • A versenyszákok a legstapabíróbbak, nagy sűrűségű és speciális hálójának köszönhetően profi megoldások. Elég nagyok, így kellő mélységben tarthatóak a halak.

 

Milyen a jó merítőszák?

Amikor a horgász a legnagyobb fogásával találkozik, a merítőszák a hős mentője. Mindannyian hallottuk már a legendákat a nagy halakról, amelyek egyszerűen visszacsúsztak a vízbe a gyenge merítőfejnek “köszönhetően”. A jó minőségű merítőszák az, ami megakadályozza ezt a tragédiát. Egy prémium merítőszák segítségével könnyedén megfoghatod a halat, és biztonságosan visszaengedheted a vízbe.

A jó merítőszák kellően rugalmas, de elképesztően stabil. A beakadt horog könnyen kiszabadítható a damilos hálóból, gyorsan szárad. A fogást kíméletesen, gyorsan ki lehet vele emelni, nem akad bele, nem szakítja ki, bármekkora példányról is beszélünk. Érdemes a mikroszálas és a gumis merítőfejes változatok között kutatnod.

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák