CikkeinkMilyen etetőanyagot használjunk kora tavasszal?

Ahogy a természet lassan ébredezik téli álmából, a horgászszezon is újra kezdetét veszi.

Kora tavasszal, amikor a víz hőmérséklete még alacsony, a halak anyagcseréje lassú, étvágyuk pedig visszafogott. Ebben az időszakban különösen fontos, hogy olyan etetőanyagot válasszunk, amely megfelel a halak aktuális igényeinek. Nézzük, mire érdemes figyelni!

Etetőanyag Összetétele

Kora tavasszal az etetőanyag összetételénél fontos, hogy könnyen emészthető, alacsony fehérjetartalmú, de magas vitamin- és ásványianyag-tartalmú legyen. A halak ilyenkor még nem igényelnek magas energia-bevitelt, de fontos, hogy az etetőanyag elősegítse egészségüket és vitalitásukat a hideg téli hónapok után.

Ajánlott Összetevők:

  • Gabona lisztek: például búza- vagy kukoricaliszt, amelyek könnyen emészthetőek és vonzóak a halak számár
  • Hal- és tengeri állat lisztek: kis mennyiségben, az etetőanyag ízének és vonzerejének növelése érdekébe
  • Lebegő részecskék: például csírázott gabonafélék, amelyek felkeltik a halak érdeklődését és segítenek az etetőanyag szétszóródásában.

Etetőanyag Színe

A szín is kulcsfontosságú tényező kora tavasszal. Világosabb színek, mint a sárga vagy a zöld, jobban láthatóak az alacsonyabb víz hőmérséklet miatt átlátszóbb vízben, és így hatékonyabban vonzzák a halakat. Ezenkívül a természetes színű etetőanyagok, amelyek beleolvadnak a környezetbe, kevésbé riasztják meg a még óvatosabb halakat.

Halak Étvágya

Figyelembe véve, hogy a halak étvágya ebben az időszakban még nincs a csúcson, fontos, hogy az etetőanyag könnyen emészthető és nagyon ízletes legyen. A cél az, hogy felkeltsük a halak érdeklődését anélkül, hogy túletetnénk őket. Kis mennyiségű, de rendszeres etetés javasolt, hogy fokozatosan növeljük az étvágyukat.

Ajánlott etetőanyagok

  • TOPMIX Method Mix Hidegvízi etetőanyag: Magas fehérje tartalmú, egyenletesen finomra őrölt, fekete színű, hallisztes alapú, vörös áfonya - koriander aromával készített feeder etető. A fekete szín a fenék színétől függetlenül a téli letisztult, átlátszó vizek miatt szükséges. A késő őszi, kora tavaszi vizek etetőanyaga. 
  • Optimum Method Mix - Fokhagyma - kenyér: . Ezek a kis kiszerelésű, minden szempontból gazdaságos keverékek magukban hordoznak minden tapasztalatot, amit hosszú évek alatt szereztünk meg egy jó etetőanyag receptúrájáról. Minőségi fehérje hordozók, markáns íz, robbanásszerű oldódás, és csalogató színek. A keverék kizárólag minőségi halliszteket tartalmaz, és erre épülnek a különböző összetevők. 
  • Atomix Method Mix Super Sweet 800 g etetőanyag: Kiváló minőségű fehérjében gazdag pellet örleményeket, hallisztet, krill lisztet, aminósavakat és természetes attraktorokat tartalmaz. Ezt a magas beltartalmú terméket főleg lehülő és felmelegedő vizekre ajánljuk, de egész éven át jó fogási esélyekkel használhatjuk.
  • TOPMIX ECONOMIC COMPLETE-MIX Black Halibut 1kg etetőanyag: Tengeri halolajjal készített közepes szemcsézetű, fekete színű pontyos etetőanyag, mely a felmelegedő vizekben is megállja a helyét
  • JAXONREADY (BLACK HALIBUT) 750g Etetőanyag: Az etetőanyag előnye, hogy azonnal használatra kész, így nem igényel előkészítést vagy bonyolult keverési folyamatokat. 

Összefoglalva

Ne felejtsük el, hogy a sikeres horgászat nem csak az etetőanyag megfelelő kiválasztásától függ, hanem az időzítéstől, a helyszíntől és a horgásztechnikától is. A kora tavaszi horgászat kihívásokkal teli, de rendkívül jutalmazó lehet, ha megértjük és alkalmazkodunk a halak és a természet ritmusához.

A megfelelő összetételű, színű és tápértékű etetőanyag használata jelentősen növelheti az esélyedet a sikeres fogásra ebben az átmeneti időszakban. Horgászat közben pedig ne felejtsd el élvezni a természet ébredésének minden pillanatát!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák