CikkeinkMilyen halak akadhatnak a horgodra kora tavasszal?

A jó idő, a természet hívogató hangja sokakban felébresztheti a téli álmot alvó horgászt. 

A felmelegedő vizek nagy fogásokkal kecsegtetnek, a halak egyre aktívabbak és újra várják a legfinomabb csalikat. Újra izgalmas időszak kezdődik: a hétvégék végre megint a horgászatról szólhatnak, azonban előbb ki kell választanod a célhaladat, hogy maximálisan felkészíthetsd a horgászfelszerelésedet. Tavasszal, ahogy az időjárás melegebbre fordul, a halak is aktívabbá válnak és elkezdenek mozogni a vízben. Most felsoroljuk a kedvenc pikkelyeseinket, akikre tavasszal is számíthatsz a horgodon! 

 

Rájuk tavasszal is számíthatsz!

Kezdjük minden pecás kedvencével: a ponttyal! A ponty a tavaszi horgászatok sláger hala, már márciusban is igazán aktívak. A tavaszi hónapokban a bajszos óriások a melegebb, sekélyebb vizek felé vándorolnak, így a part menti, sekélyebb területeken lehet őket könnyebben elcsípni.

Ha a ragadozókat keresnéd fel, akkor érdemes egy harcsázó szettet is összeállítanod. A harcsa tavasszal is aktív hal, a jó idő beköszöntével már akár nagyobb példányok is akadhatnak a horgodra.

A domolykózás is egy igazi élmény kora tavasszal! Márciusban gyakran találkozhatsz vele a horgodon, a sekélyebb, melegebb vizekben lelhetsz rá.

A békés halak óriását szintén becserkészheted. A busa horgászata egy valódi élmény ebben az időszakban.

A keszegező felszerelésedet se hagyd otthon! A keszegfélék nagyon aktívak ebben a hónapban.

 

Figyelj a tilalmi időszakokra!

Ha kora tavaszi pergetést fontolgatsz, kifejezetten ragadozókra mennél, előbb érdemes vetned egy pillantást a 2023-as tilalmi időszakok táblázatára! Még jó pár hetet várhatsz az alábbi fajok horgászatával:

  • csuka:

Tilalmi időszak: 02. 01 - 03. 31.

  • balin:

Tilalmi időszak: 03. 01 - 04. 30.

  • sügér:

Tilalmi időszak: 03. 01 - 04. 30.

  • fogassüllő:

Tilalmi időszak: 03. 01 - 04. 30.

  • kősüllő:

Tilalmi időszak: 03. 01 - 06. 30.

 

Ezekre a pikkelyesekre nem horgászhatsz célzottan, ha mégis a horgodra akadnának a lehető legóvatosabban kell eljárnod a fárasztásnál és a visszaengedésnél is!

 

A tavaszi horgászat egy izgalmas kihívás lehet, érdemes tehát botot ragadnod és felkeresned a kedvenc horgászhelyedet. Élvezd az éledező természet szépségeit és a kapitális fogásokat. Lapozd fel az Epeca webshopját és szerezz be mindent a kora tavaszi horgászkalandokhoz! Prémium termékekkel, halmágnes csalikkal és rengeteg újdonsággal várunk!

Nem boldogulsz?

Hívj minket, szívesen segítünk!

+36 1 490 0202

E|PECA Horgász Webáruház

Gyors szállítás akár 1 napon belül
14 napos elállás Ha nem tetszik, küldd vissza!
100% elégedettség Elégedettségi garancia

Kategóriák